Klimalov bør skære 40 pct. af udledning i 2020

Danmarks udledning af drivhusgasser skal skæres ned med 40 procent i 2020 og 90 procent i 2050. Det bør en kommende klimalov være med til at sikre, mener den grønne tænketank, CONCITO.

Danmarks kommende klimalov bør sikre en reduktion af drivhusgasudledningerne med 40 procent i 2020 og 90 procent i 2050.

Derudover bør den efter britisk forbillede sikre en rullende planlægning for reduktion af drivhusgasudledningen med emissionsbudgetter fordelt på de relevante ministerier og årlige evalueringer.

Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra CONCITO til Danmarks kommende klimalov, som i dag blev præsenteret på Folkemødet på Bornholm.

Klimaloven er den fremtidige ramme for store dele af den danske klimapolitiske indsats, og CONCITO valgte derfor at bruge sin årlige klimapolitiske workshop den 31. maj til at komme med anbefalinger til både indholdet i og formen af den kommende lov.

Anbefalingerne er nu samlet i en rapport, som i dag blev fremlagt og debateret på Folkemøde med Enhedslistens Per Clausen og socialdemokraten Bjarne Laustsen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: