Kina giver EU og USA baghjul med grøn energi

KINA – Kina installerede i 2013 mere grøn energi end nogensinde før og mere end nogen anden nation. Globalt faldt investeringer i vedvarende energi for andet år i træk.

Kina har et meget stort forbrug af forurenende kul, men ligger også i spidsen, når det gælder investeringer i vedvarende energi.

Udviklingen i Kina er afgørende for den globale klimasituation, fordi Kina som nation i dag er verdens største CO2-udleder i kraft af sin store befolkning, skriver Information.

Siden 1990 er Kinas CO2-udledninger ifølge Det Internationale Energiagentur tredoblet. Samtidig har gennemsnitskineseren nu overhalet gennemsnitseuropæeren, når det gælder CO2-udledning pr. indbygger fra energisektoren.

Kina baserer sin økonomiske vækst på et meget stort forbrug af kul – i 2012 stod Kina ifølge OECD for næsten halvdelen af verdens kulproduktion og mere end halvdelen af det globale forbrug. Godt 80 pct. af Kinas elproduktion blev i 2012 stadig leveret af kul.

Kinas ledere er helt på det rene med udfordringen. De kan rent fysisk se den livstruende luftkvalitet i Beijing og andre storbyer i form af smog – og det er det, der slår så tydeligt igennem i den globale investeringsstatistik for vedvarende energi, skriver avisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: