Kendt skuespiller kæmper mod Shells boring i Arktis

KLIMA – Skuespilleren Emma Thompson vil bryde påbud mod Greenpeace-protester på Shells ejendom for at protestere mod oliegigantens boringer i Arktis.

Emma Thompson og en gigantisk polarbjørn foran Shells hovedkvarter i London. Foto: Greenpeace

En Greenpeace-aktion mod Shells olieboringer med den kendte skuespiller Emma Thompson i front er i fuld gang.

Filmstjernen har netop meddelt, at hun og andre Greenpeace-aktivister, der demonstrerer foran oliegigantens hovedkontor i London, vil gå over den grænse, som Greenpeace har påbud mod at krydse på Shells ejendom.

Det gør hun for at sætte et stort aftryk af en isbjørnepote op på bygningen, der bærer navnene på mange af de mere end syv millioner mennesker, som vil beskytte Arktis. Og hun gør det for at sende et klart budskab til Shell.

- Shell har trukket en grænse omkring sit hovedkvarter og deres advokater siger, at vi har påbud mod at krydse den grænse. Men Shell krydsede en grænse, da de rykkede deres boreplatform til Arktis, så nu krydser jeg deres grænse. Og når jeg gør det, tager jeg navnene på tusinder af mennesker, der kæmper for beskyttelse af Arktis, med mig. Vi trækker vores egen grænse – en grænse i isen – og vi siger til Shell, at de skal kalde deres boreplatform tilbage, siger Emma Thompson.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: