Katherine Richardson ny i grøn tænketank

KLIMA  – Danmarks grønne tænketank CONCITO får en tung naturfaglig profil i bestyrelsen, efter at den i sidste uge supplerede sig med Katherine Richardson.

Kathrine Richardson er ny i CONCITOs bestyrelse. Hun er professor ved Københavns Univervitet, hvor leder Sustainability Science Centre.

- Hvis vi skal tackle de globale klima- og ressourceudfordringer, er det vigtigt med dialog på alle niveauer i samfundet. CONCITO spiller en vigtig rolle for dialogen i Danmark, og jeg glæder mig til at være med til at præge CONCITOs udvikling og bidrag til dialogen, siger Katherine Richardson.

CONCITOs bestyrelsesformand, Stine Bosse, glæder sig til samarbejdet.

- Vi er utroligt glade for at kunne supplere CONCITOs bestyrelse med en person, der har så stor faglig indsigt i de aktuelle klimaudfordringer samt et rigtigt godt netværk i både Danmark og udlandet, siger Stine Bosse.

Var formand for Klimakommission
Katherine Richardson er professor i biologisk oceanografi og leder for Københavns Universitets Sustainability Science Centre. Hun var desuden formand for Klimakommissionen, som i 2010 fremlagde en rapport, der skulle lede Danmark ud af kul- og olieæraen til fordel for grøn og klimavenlig energi.

Katherine Richardson overtager bestyrelsesposten efter Susanne Krawack, som netop er startet som chefkonsulent i CONCITOs sekretariat, hvor hun bl.a. skal arbejde med klimavenlig transport og klimatilpasning.

Danmarks grønne tænketank CONCITO blev stiftet den 1. september 2008 på initiativ af direktør Thomas Færgeman samt tidligere formand og nuværende klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Tænketanken har til formål at analysere og formidle, hvordan omstillingen til det klimaneutrale samfund kan ske bedst og billigst i Danmark og i andre dele af verden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: