Kampagne fik flere elever på cyklen

Det er sjovt at cykle sammen med sine venner til skole, fortæller Lea Albertsen fra 2.B. på Vestervangsskolen. Foto: Randers Cykelby

PEDELKRAFT – Det er blevet populært at smøre kæden og springe på den tohjulede til og fra skole i Randers. Det viser resultaterne fra den landsdækkende motionskampagne ”Alle børn Cykler, ” der rullede i september måned.

Knap 600 flere elever deltog i kampagnen i år, og mange elever blev så vilde med at cykle, at de fortsætter, efter kampagnen er slut:

- Tidligere plejede jeg at gå i skole sammen med mine veninder. Men så meldte hele klassen sig til kampagnen, og derfor begyndte vi at cykle. Det gør vi stadig, for det er sjovt at cykle sammen med sine venner til skole, fortæller Lea Albertsen fra 2.B. på Vestervangsskolen.

Eleverne i 2. B. på Vestervangsskolen blev de heldige vindere af Randers Cykelbys førstepræmie, en tur til Djurs Sommerland.

Lea er ikke den eneste i sin klasse, der er blevet glad for at cykle. Den nye skolereform kræver, at eleverne rører sig hver dag, og derfor har eleverne i 2. B overtalt deres lærere til at bruge cyklerne i motionstimerne:

- Eleverne er blevet fuldstændig pjattede med at cykle. Derfor er vi i fuld gang med at udfordre deres motorik, balance og cykelfærdigheder på alle mulige måder på forhindringsbaner i skolegården, når vi har motion på skemaet, siger Dan Nordholt, der er lærer i 2.B.

Værd at vide om cykelkampagnen

  • Alle Børn Cykler er en børnemotionskampagne, der ruller hvert år i september måned for alle skolelever.
  • Formålet er at få så mange børn som muligt til at cykle mere.
  • Kampagnen arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden.
  • De klasser, der har flest cykeldage, deltager i lodtrækningen om store cykelpræmier til hele klassen.
  • 6. B. fra Assentoftskolen vandt cykelhjelme til hele klassen i den landsdækkende lodtrækning.
  • Randers Cykelby støtter kampagnen og giver lokale præmier.
  • Førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, gik til 2. B. på Vestervangsskolen.
  • 5. A. fra Tirsdalens Skole vandt andenpræmien, der er en tur i biografen for hele klassen.
  • Tredjepræmien, 1000 kroner til klassekassen, blev vundet af 6. B. på Kristrup Skole.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: