Kæmpe flertal vil have mere sol og vind

85 procent af verdens befolkning vil have mere vedvarende energi. Det viser en ny måling. Gallup har spurgt 24.000 forbrugere i 24 lande, og holdningen er klar. I Danmark synes otte ud af ti, at det er en god idé at opstille flere vindmøller.

Vedvarende energi som vindmøller og solceller er en god idé, mener 85 procent af befolkningen i 24 lande ifølge en Gallup-måling.

85 pct. af verdens forbrugere ønsker mere vedvarende energi. Det viser en ny Gallup-måling, som Vestas har fået foretaget. Her har man spurgt 24.000 forbrugere i 20 forskellige lande – herunder Danmark – om deres holdning til vedvarende energi.

- Midt i en voldsom global finanskrise er det et meget stærkt signal fra forbrugerne. Folk rundt om i verden er godt klar over, at resurserne bliver færre og forbruget og verdensbefolkningen bliver større. Æraen for billige fossile brændsler er forbi. Derfor ser folk positivt på den billigste vedvarende energikilde – nemlig vindenergi, siger Vindmølleindustriens adm. direktør, Jan Hylleberg.

Han henviser til, at man i rapporten Global Consumer Wind Study, som Vestas netop har offentliggjort, kan se, at forbrugerne ser mest positivt på sol- og vindenergi, mens kul, olie og A-kraft skraber bunden.

I de 20 lande, hvor forbrugerne er blevet spurgt i den nye undersøgelse, er 73 pct. positive over for at have vindmøller inden for synlig afstand i deres dagligdag.

80 procent af danskerne er positive

Ser man isoleret på Danmark, viser en nylig måling fra Analyse Danmark, som Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har fået foretaget, og som Altinget.dk har offentliggjort, at mere end 80 pct. af danskerne mener, at det er en god idé, at der opstilles flere vindmøller.

- Danmark er et lille land arealmæssigt, og vi er i forvejen det land i verden, der har flest vindmøller pr. indbygger, så det gør bare opbakningen endnu mere stærk, pointerer Jan Hylleberg.

Målingen i rapporten Global Consumer Wind Study 2012 er foretaget i flg. lande: Australien, Brasilien, Canada, Chile, Kina, Danmark, Frankrig, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Mexico, Polen, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Tyrkiet, England og USA.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: