Julemarked på Kalø Økologisk Landbrugsskole

ØKOLOGI – Kalø Økologisk Landbrugsskole ved Rønde på Djursland går juleamok og inviterer til stort julemarked i morgen lørdag fra klokken 10 til 16. Skolen satser på at gøre julemarkedet til en årlig tradition.

Det er gratis at deltage i julemarkedet på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Kalø Økologisk Landbrugsskole gentager nu succesen fra sidste år med et Økologisk Julemarked. På dette års julemarked vil økologiske producenter og forhandlere fra hele landet være repræsenteret.

På markedet kan man også finde et stort udvalg fra skolens eget økologiske landbrug og unikke julegaveideer. Gæsterne kan købe alt lige fra økologisk chokolade, juleoste, bøger, legetøj, gedepølser, uldgarn, julekager, økologisk børnetøj, produkter fra Kalø Økologi, hjemmelavet leverpostej, brugskunst, øl, vin og meget mere.

Hent juleanden
Gæsterne kan også afhente deres økologiske juleand, julegås eller flæskesteg, hvis man har bestilt i forvejen via skolens Facebookside.

På markedet vil der være underholdning med live julemusik, rundture på hesteryg, julemand, Nissesafari i Kalø skovene, børnenes egne juledekorationer, gøglere og mange andre børnevenlige aktiviteter.

Skolen er gået helt juleamok og har indrettet en helt speciel julerestaurant i skolens kantine, hvor der serveres en helt igennem økologisk julebuffet til øko-venlige priser.

På markedspladsen serveres økologisk julegløgg, saft, kaffe/the, julesuppe, julepølser af kød fra skolens egne dyr og mange andre julelækkerier. Dertil kommer muligheden for en økologisk vinsmagning, hvor man kan få vejledning om valg af julens økologiske vine ved en ægte Winemaker fra Spanien.

Julemarked skal blive en tradition
- Selvom der er mange om buddet, når det kommer til julemarkeder i december, mener vi her på Kalø, at der også er god plads til os, siger Nikolaj Houkjær, der er uddannelsesleder på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

- Når vi nu for andet år i træk afholder økologisk julemarked, er det fordi vi gerne vil gøre det til en fast tradition – særligt fordi vi er de eneste der udelukkende fokuserer på økologi og bæredygtighed. Vi har oplevet en kæmpe interesse for projektet både fra besøgende, men også fra alle de spændende stadeholdere der har meldt deres ankomst.

Global Organic Farmer står for julemarkedet
Det er Kalø Økologisk Landbrugsskoles – Global Organic Farmer elever – der står for afviklingen af dette års økologiske julemarked. Det er som et led i deres uddannelse, at de opnår kompetencer indenfor eventmanagement, afsætning, økologiske fødevareproducenter, lokalt samarbejde m.m.

Skolen har derfor samtidig valgt at afholde åbent hus for kommende potentielle elever, hvorfor alle skolens nuværende og fremtidige uddannelser er repræsenteret denne dag. Man har udover alle juleherlighederne mulighed for at møde studievejledere og få en snak om skolens uddannelser samt rundvisning på skolen.

Adgang til det økologiske julemarked er naturligvis gratis, så tag hele familien med og få en anderledes bæredygtig økologisk juleoplevelse, lyder opfordringen fra landets eneste økologiske landbrugsskole.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: