Jarlov har fjernet batterierne i megafonen

NY MINISTER – Esben Lunde Larsen fik en megafon af sin forgænger. Men det hjælper ikke at skrue op for lydstyrken. De konservatives ordfører har på forhånd fjernet batterierne, siger han.

Det hjælper ikke at skrue op for lyden, hvis det ikke passer, det man siger. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det var med en tydelig hilsen til den konservative landbrugsordfører Rasmus Jarlov, da Eva Kjer Hansen ved overdragelsen af Miljø- og Fødevareministeriet til Esben Lunde Larsen forærede den nye minister en megafon, så han kunne råbe så højt, at alle i lokalet kunne høre ham.

Det huede nemlig ikke hverken Eva Kjer Hansen eller de øvrige forligspartier Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at Rasmus Jarlov tillod sig at stille spørgsmålstegn ved landbrugspakken. De antydede kraftigt, at Jarlov havde sovet i timen, når han ikke forstod, hvordan en landbrugspakke med så meget ekstra gødning kunne generere så fine miljøeffekter.

Men ministeren får tilsyneladende ikke meget fornøjelse af gaven, for nu har den konservative landbrugsordfører allerede fjernet batterierne fra megafonen.

- Jeg har taget batterierne ud af den nye ministers megafon. For uanset hvor højt man skruer op for lyden, vil vi heller ikke fremover acceptere, at et ministerium giver forkerte oplysninger til offentligheden, skriver Rasmus Jarlov.

- Hvis vi opdager det til at starte med, vil vi sige nej. Og hvis vi ikke opdager det, og det først kommer frem senere, siger vi stadig nej. Ministre skal ikke orientere os om, at de laver forkerte beregninger. De skal lave rigtige beregninger, understreger han.

Lad være med at holde fast i en løgn
- I denne sag var der INGEN af de seks partier i forhandlingerne, som gennemskuede ministeriets manipulation til at starte med. Så kan man kalde os alle sammen dumme og uduelige, alt hvad man vil.

- Men det betyder ikke, at vi så derefter har en pagt af faktaresistens, hvor vi holder fast i, forkerte beregninger er rigtige, når et enigt korps af fagfolk underkender dem, siger Jarlov.

- Så må ministeriet lytte og lave tingene om, så offentligheden kan få rigtige oplysninger i stedet for at fastholde en løgn for at få tingene til at se godt ud, skriver Rasmus Jarlov i en velkomsthilsen til Esben Lunde Larsen, som i går overtog Miljø- og Fødevareministeriet efter Eva Kjer Hansen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: