Japan vil lære af Danmarks energisystem

Det japanske energisystem står over for store ændringer efter ulykken på atomkraftværket i Fukushima. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard mødes i dag med Fukushimas guvernør Yuhei Sato.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard modtager i dag Fukushimas guvernør Yuhei Sato, som vil høre om den danske omstilling til vedvarende energi.

Tsunamien, der ramte Japan den 11. marts 2011, blev en tredobbelt katastrofe for det japanske samfund. Først slog bølgen tusinder af mennesker ihjel. Derefter brød atomkraftværket i Fukushima sammen med omfattende forurening til følge. Siden blev hovedparten af Japans atomkraftværker lukket ned. De stod tilsammen for 26 procent af landets elforsyning.

Japansk omstilling

Katastrofen har givet startskuddet til en omstilling af den japanske energiforsyning. Det er givet, at vedvarende energi kommer til at spille en større rolle i fremtiden.

Guvernør Yuhei Sato besøger vindmøllerne på Middelgrunden ud for København inden mødet med klima-, energi- og bygningsministeren.

- Tragedien i Japan ramte os alle. Vi er både stolte og glade, hvis vi kan bidrage til den kommende udvikling af det japanske energisystem, siger Martin Lidegaard.

Klima-, energi- og bygningsministeren besøger selv Japan til oktober med en delegation af danske energivirksomheder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: