Info-center for miljø og sundhed lukker

KEMI-INFO – Bevillingen til Informationscenter for Milø & Sundhed bliver ikke forlænget efter 2013, lyder meldingen fra fungerende miljøminister, Pia Olsen Dyhr. Hun vil skabe rum for nye prioriteringer på kemi-området.

Informationscenter for Miljø & Sundhed lukker, når den nuværende bevilling udløber.

Fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr har netop meddelt Informationscenter for Miljø & Sundhed, at kemikaliehandlingsplanens bevilling til informationscenteret ikke vil blive forlænget efter 2013.

Ministeren takker for indsatsen og begrunder beslutningen med, at der skal skabes rum for nye prioriteringer på kemikalieområdet.

Beslutningen kommer bag på Erik Lindegaard, som er bestyrelsesformand for informationscentret

Berit Rasmussen er spændt på at få mere at vide om, hvordan præcist man har tænkt sig, at den viden som informationscenteret har bygget op over de sidste mange år, skal føres videre og holdes opdateret, så den er brugbar for forbrugerne.

- Vi er rigtig kede af det og ganske uforstående over for beslutningen. Vi synes, at vi laver et godt stykke arbejde. Det mente en uafhængig evaluering for to år siden også, og antallet af borgere, der bruger vores forskellige informationsservices er vokset voldsomt den seneste tid, siger Erik Lindegaard.

- Det ser ud til, at forbrugerne nu mister det sted, de kan gå hen og få uafhængig oplysning og rådgivning om, hvordan de kan undgå problematiske kemikalier i hverdagen, tilføjer han.

Uafhængig information er vigtig
Informationscenteret har de sidste 10 år samlet, vurderet og videregivet viden om kemikalier, der kan have problematiske effekter for miljø og sundhed. Forrige år fastslog en uafhængig evaluering, at Informationscenter for Miljø & Sundhed varetager en vigtig funktion som neutral og uafhængig formidler af information til forbrugerne om sundheds- og miljøproblemer ved kemikalier i produkter.

Alligevel mener ministeriet, at ingen viden vil gå tabt.

Ministeriets pressetjeneste oplyser til politiken.dk, at ingen viden vil gå tabt som følge af informationscenterets nedlæggelse. Det kan de ca. 23.000 modtagere af informationscenterets nyhedsbrev, de mange tusinde brugere af forbrugerkemi.dk og de borgere, som ringer dagligt for at få rådgivning om kemikalier i hverdagen, glæde sig over.

Det samme gør sekretariatschef i Informationscenter for Miljø & Sundhed, Berit Asmussen, der er spændt på at få mere at vide om, hvordan præcist man har tænkt sig, at den viden som informationscenteret har bygget op over de sidste mange år, skal føres videre og holdes opdateret, så den er brugbar for forbrugerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: