Ikke et ord fra Løkke om klima, natur og miljø

KOMMENTAR – Lars Løkke forsøger at tie vor tids største udfordringer ihjel. Det er grotesk, at Danmarks statsminister ikke finder det relevant at omtale de kriser, der truer vores levevilkår og fremtidige eksistens på jorden, skriver Enhedslistens Maria Gjerding.

Af Maria Reumert Gjerding, klima-, natur- og miljøordfører for Enhedslisten

Da Lars Løkke Rasmussen forleden holdt sin nytårstale, blev klima, miljø og natur ikke nævnt med et eneste ord.

Det er grotesk, at Danmarks statsminister ikke finder det relevant at nævne de kriser, der truer vores levevilkår og fremtidige eksistens på jorden. Nemlig den eskalerende klimakrise og det omfattende tab af natur og biodiversitet. Men det er næppe overraskende.

For vi har en miljøminister, der har udtalt, at hun hader vandløb. Og en klimaminister der mener, at ambitioner der går ud over EU’s minimumskrav, er urealistiske og spild af tid.

Forsøger at tie vor tids største udfordringer ihjel
Men netop fordi regeringen er kulsort, og statsministeren forsøger at tie vor tids største udfordringer ihjel, så bliver 2016 et år, hvor kampen for vores klima, miljø og natur skal øverst på dagsordenen.

Det bliver et år, hvor vi skal kæmpe for vores værdifulde vandløb, et år hvor vi skal slå ring om vores naturskønne kyster, et år hvor vi skal kæmpe for ikke at sætte årtiers indsats for vandmiljøet over styr, og hvor vi skal kæmpe for at bevare den globale førerpositionen inden for vedvarende energi, som vi er ved at miste.

For regeringen skal ikke have lov til at ødelægge vores natur og sætte den indsats for klimaet, der har skabt håb ude i verden over styr uden at få kamp til stregen. Det må vi love hinanden.

Rigtig godt og grønt nytår til alle!

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: