Ida Auken: Venstre smider 25 års miljøpolitik ud

MILJØ – Hvad bliver det næste spændende forslag fra regeringen? Skal vi rette Skjern Å ud igen eller fælde Rold Skov, fordi det er godt for væksten i landbruget?

Ida Auken advarer regeringen mod at skrotte 25 års miljøpolitik. Foto: Claus Bjørn Larsen

Venstre er klar til at smide 25-års miljøpolitik ud, skriver tidligere miljøminister Ida Auken på sin facebook-side.

- Skal vi virkelig tilbage til den tid, hvor vores fjorde og søer var grumsede af alger og iltsvind? Og er det godt nok for Venstre at have et land hvor der ikke er plads til harer, sommerfugle og snæbler? – spørger Ida Auken.

- De danske regler for sprøjtemidler er til for at beskytte vores grundvand. Eva Kjer Hansen kalder det »overimplementering« og drømmer sig til en situation, hvor det er EU og ikke Danmark selv, der sætter standarden for, hvor rent vandet skal være i Danmark.

- Så vil regeringen i sin iver for at tækkes det gældsplagede landbrug fjerne naturområder og give lov til at gøde så tosset man vil – også i områder, hvor landbrugene ligger meget tæt.

Godt for væksten
- Hvad bliver det næste spændende forslag fra regeringen? At vi skal rette Skjern Å ud igen eller fælde Rold Skov fordi det er godt for væksten i landbruget? Jeg håber, at Dansk Folkeparti vågner til dåd og husker, at den danske natur, det rene danske grundvand, levende fjorde og søer med klart vand er danske værdier, der skal beskyttes. Herfra bliver det et klart nej tak, understreger Ida Auken.

- I Radikale har vi en vision om det modsatte. Mere natur, renere vand og en intelligent regulering af landbruget, hvor man kan gøde mere de steder der kan tåle det og mindre de steder, der ikke kan. Og så handler det for os også om at betale sine egne regninger og ikke sende dem videre til andre. Det skal landbruget naturligvis også. Det er et godt gammeldags princip, der hedder: Forureneren betaler. Det har Venstre nu glemt og hylder i stedet: Du og naturen betaler for landbrugets forurening – princippet, slutter Ida Auken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: