Ida Auken på rejefangst med 4.b

Det er Naturens Dag i dag, og det er det faktisk resten af ugen. Miljøminister Ida Auken var sammen med 4. A på Birkhovedskolen i Nyborg med til åbning.

Ida Auken var sammen med 4. A.

Åbningsarrangementet markerer, at årets Naturens Dag-uge nu er i gang, og i løbet af de næste fem dage skal mere end 100.000 børn ud og smage på naturens mange spændende råvarer, fortæller Danmarks Naturredningsforening.

-Vi har utrolig meget skøn natur i Danmark, som det er oplagt at benytte sig af. Naturen er et spisekammer, som man med lidt træning kan benytte sig af. Lige nu myldrer lækre nødder, bær og frugt frem. Og så er det langt sjovere at fylde en kurv med mad, man selv har fundet end at købe ind med mor og far, siger Ida Auken.

I år handler ugen om at smage på naturen, og Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, der også deltog i fangsten, glæder sig over danskernes hang til naturen.

- Danskerne elsker naturen, og det ser vi særligt på Naturens Dag, der hvert år trækker rekord mange danskere ud i natur. I år opfordrer vi til at smage på naturen, fordi vi ad den vej rigtig gerne vil give endnu flere danskere smag for naturen. Vi ved, at folk, der benytter naturen også er dem, der beskytter den, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Det er Preben Schmidt fra Friluftsrådet helt enig i, og han bemærkede derfor også det rekordhøj deltagerantal i år.

-Netop det at opleve naturen med alle sanser er noget vi lægger stor vægt på. Og vi må sige, at interessen for at komme ud i naturen i år været overvældende. Vi er både stolte og begejstrede over, at mere end 100.000 børn får muligheden for at få natur- og friluftsoplevelser, siger Preben Schmidt.

Åbningen ved Knudshoved er startskuddet til en uge med mere end 2.000 arrangementer for skoler og børnehaver over hele landet fra mandag til fredag.

På søndag er det de voksnes tur til at komme ud og smage urtesnobrød, stenalderkost, kryddersnaps og meget andet. Alle de lokale arrangementer kan findes på www.naturensdag.dk.

Naturens Dag arrangeres i samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: