Ida Auken bliver radikal

Ida Auken er rystet over det, hun har oplevet i SF de seneste dage. Foto: Claus Bjørn Larsen

Endnu en SF-minister forlader den synkende skude. Denne gang er det miljøminister Ida Auken, som melder sig under fanerne hos Radikale Venstre.

- Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden skriver Ida Auken på facebook.

- Jeg har den største respekt for mine kollegers engagement og kampgejst, og jeg stod bag Annette som formand hele vejen til målstregen. Men de ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere. Jeg er i politik for de forandringer, man kan skabe, skriver hun.

- Det har været en fantastisk rejse, og jeg er stolt af de resultater, SF har leveret i regering som flere og hurtigere tog, mere genanvendelse og sortering af affald, afskaffelse af fattigdomsydelserne og et helt nyt fokus på psykiatrien. SF har taget ansvar for en række svære beslutninger i en krisetid, og nogen gange kræver det tålmodighed at se resultaterne.

Vestager glæder sig
- Paradoksalt nok forlod SF regeringen samtidig med, at det kom frem, at arbejdsløsheden er den laveste i fire år. Jeg sætter mig på bagerste række og begynder forfra. Jeg har ingen ambition om at skulle være minister nu. Jeg sagde farvel til medarbejderne i mit ministerium i går og kommer ikke tilbage i denne omgang, slutter den nu forhenværende miljøminister.

- Kære Ida, velkommen til Radikale Venstre – jeg glæder mig til samarbejdet, skriver den radikale leder, Margrethe Vestager på Twitter.

I går forlod tidligere sundhedsminister Astrid Krag SF for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: