Den røde fløj er ved at sætte sig på SF

SF – Hvis den røde fløj i SF vinder formandsvalget, kan det få konsekvenser for tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr tilhører SFs grønne fløj. Partiet står ved en skillevej, siger hun. Foto: Bjarke Johansen

Det lod hun forstå, da hun lørdag formiddag ankom til Vingstedcentret ved Vejle, hvor SF’s bagland lørdag holder møde, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg hører til i SF, men det kommer an på, hvordan SF udvikler sig, om jeg vil bruge alle mine ressourcer i hele mit liv i SF, siger Pia Olsen Dyhr til avisen.

På sin facebook-side afviser Pia Olsen Dyhr dog, at hun åbner for et partiskifte.

- Det er helt i skoven og forkert. Jeg er i SF, men vi står ved en skillevej. Vi kan ikke både være et protestparti og et indflydelses-venstrefløjsparti, skriver den nu tidligere transportminister.

Tynder ud i den grønne fløj
Det tynder voldsomt ud i den SFs grønne fløj.

I går forlod SFs grønne håb, tidligere miljøminister Ida Auken, partiet, fordi hun havde fået nok af partiets interne splid. Også Lejres populære SF-borgmester, Mette Touborg, meddelte fredag , at hun ikke genopstiller til posten som næstformand.

Kampen om formandsstolen efter Annette Vilhelmsen står nu mellem partiets røde fløj, som tæller flertallet af de resterende folketingsmedlemmer, og partiets grønne fløj, som blandt andre tæller Olsen Dyhr, Margrete Auken, Steen Gade og Lejre-borgmester Mette Touborg.

SF skal ikke være Enhedslisten
Margrete Auken og gruppeformand Pernille Vigsø Bagge har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand, men hun er stadig uafklaret.

Hun slår dog fast overfor Jyllands-Posten, at SF i fremtiden ikke skal minde om Enhedslisten, selvom flere har efterspurgt en mere tydelig rød profil.

- Jeg synes ikke, at SF skal være Enhedslisten og hvis vi kommer derover, vil jeg ikke føle, at jeg hører til i SF, siger Pia Olsen Dyhr til Jyllands-Posten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: