Ida Auken åben for ulve-erstatning

ULV – Landmænd og andre kan ikke få erstatning, hvis deres får bliver bidt ihjel af ulve. Men nu er miljøminister Ida Auken klar til at drøfte, om man kan indføre erstatningspligt. Både Tyskland og Sverige betaler erstatning.

Miljøministeren er glad for, at ulven er tilbage i Danmark.og vil nu undersøge, om det er muligt at indføre en erstatningsordning i ligehed med Tyskland og Sverige(Foto: Colourbox)

Miljøminister Ida Auken har bedt Vildtforvaltningsrådet komme med deres anbefalinger til en eventuel erstatningsordning for ulveangreb.

- Det er helt ekstraordinært, at ulven er kommet tilbage til Danmark efter 200 år. Derfor er jeg villig til at se på, om vi skal have en erstatningsordning alene målrettet ulveangreb, siger Ida Auken.

Vildtforvaltningsrådet skal på et møde i dag både drøfte en forvaltningsplan og en eventuel erstatningssordning for ulveangreb. Miljøministeren understreger, at genindvandringen af ulven er noget ekstraordinært. Det er derfor alene en erstatningsordning i forhold til ulv, der nu skal drøftes.

Tyskland og Sverige har erstatningsordninger
- Vores nabolande har vist, at det kan lade sig gøre at leve side om side med ulven. Både Tyskland og Sverige har forskellige erstatningsordninger for ulveangreb, og derfor synes jeg, at det er naturligt, at vi ser nærmere på muligheden for en sådan ordning i Danmark, siger Ida Auken.

I Tyskland udbetales der erstatning, hvis landmanden har sat ulvesikre hegn op af en vis standard. I Sveriges udbetales der erstatning for dræbte dyr efter faste tariffer og til ekstraudgifter ved ulveangrebet. Det skal konstateres med mere end 50 % sikkerhed, at det er angreb fra ulv og ikke fra hunde, før der kan udbetales erstatning.

Vildtforvaltningsrådet, som nu skal drøfte mulige danske løsninger på en erstatningsordning, består af en række organisationer, der har med vildt og natur i Danmark at gøre.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: