Hestekød-skandale får Gjerskov til at skærpe kontrollen

Fødevarestyrelsen vil i den kommende tid have et ekstra øje på færdigretter i danske supermarkeder. Det sker som en reaktion på den omfattende kødskandale i Europa.

Danske forbrugere skal kunne stole på, at varer indeholder det, der står på pakken. Derfor skruer Mette Gjerskov og Fødevarestyrelsen op for kontrollen af færdigvarer i supermarkeder efter et statusmøde i dag. Årsagen er den seneste tids afsløringer af, at der har været hestekød i produkter, der kun skulle indeholde oksekød.

- Jeg synes, det er noget svineri, det vi har været vidne til i den senere tid, og jeg kan ikke forstå, at nogen vil være bekendt at svindle med fødevarer på den måde. Jeg er glad for, at der er ved at blive kastet lys over den her sag, men indtil vi har fået vendt hver en sten, så strammer vi altså kontrolskruerne, siger Mette Gjerskov.

Ifølge ministeren betyder det helt konkret:

  • Fødevarestyrelsen vil screene andre færdigretter i den danske detailhandel.
  • Fødevarestyrelsens kontrollører undersøger, om virksomhederne har trukket de varer tilbage, som de har lovet i forbindelse med hestekødsskandalen.
  • Fødevarestyrelsen følger op på de analyser, detailhandlen laver af de varer, der er taget af hylderne.

De tre tiltag skal ses som en ekstra foranstaltning i en usædvanlig situation, og ikke som en kritik af detailhandlens kontrol. Derudover er det vigtigt at undersøge, om der findes lignende problemer med andre færdigretter end dem, der har været i søgelyset i den seneste tid, siger ministeren.

- Alt tyder heldigvis på, at de her fuskevarer ikke har været i danske supermarkeder, men for mig er det vigtigt, at vi går ekstra grundigt til værks, når vi ser sager som den her, så danske forbrugere ikke bliver snydt. Men det er selvfølgelig ikke nemt, når der er tale om overlagt svindel, som vi har set i den her sag, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: