Hestekød i biksemad fra Findus

KØDFUSK – Der er travlhed i Bilka-butikkerne, hvor personalet er udkommanderet til at fjerne pakkerne med Findus Biksemad fra kølemontrene, beretter TV2.

Biksemad fra Findus indeholder op mod tre procent hestekød, har prøver afsløret.

Selv om der står oksekød på pakken, indeholder Findus-pakkerne nemlig op til tre procent hestekød, er det blevet afsløret.

Og selv om det ærgrer pressechef hos Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, at Bilkas kunder har kunnet finde hest i frysedisken, stoler supermarkedskæden stadig på Findus:

- Vi er glade for, at det er Findus selv, der har lavet disse test og derefter har meddelt resultatet til os. Men vi kræver, at der ikke er problemer med flere produkter, siger han til tv2.dk.

Findus har tidligere solgt lasagne med hestekød i blandt andet Sverige og Storbritannien. Dengang fastslog Findus, at det var et isoleret problem.

Bilka er ifølge pressechefen tilsyneladende parat til at give Findus ret lang snor. Men der er dog grænser, siger han til TV2.

- Vi har ikke grund til at tro, at det drejer sig om decideret snyd. Får vi det, eller hvis der er for meget rod, så kan vi selvfølgelig ikke samarbejde med dem. Man skal jo for pokker vide, hvad man køber her hos os, siger Mads Hvitved Grand.

Ingen garanti
Ifølge Ritzau kan Findus ikke garantere, at der ikke vil komme flere eksempler, hvor færdigretter indeholder spor af hestekød.

- Der er stadigvæk mulighed for at fuske med hestekød, men det er blevet betydeligt sværere på grund af alle vores test. Der vil altid være bedragere, og derfor kan man ikke love, at det ikke vil ske igen, siger Henrik Nyberg, der er produktionsdirektør i Findus Norden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: