Grøn tænketank får ny chef

KLIMA – Christian Peter Ibsen bliver ny chef for den grønne tænketank Concito. Han har tidligere arbejdet med klimaspørgsmål i Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet.

At løfte den klimapolitiske dagsorden i samarbejde med førende danske virksomheder, eksperter og civilsamfundsorganisationer er en opgave, jeg glæder mig utroligt meget til, siger Christian Peter Ibsen. Foto: Concito

Den grønne tænketank Concito får ny chef. Det bliver 43-årige Christian Peter Ibsen, som begynder i sit nye job 1. december. Som embedsmand fulgte han Connie Hedegaard til Klimaministeriet og var centralt placeret i forhandlingerne op til klimatopmødet i København for fem år siden.

- Jeg er overbevist om, at vi med Christian har fundet den helt rette til at stå i spidsen for opgaven med at sikre faglighed og dybde i klimadebatten og formidle svære og til tider ilde hørte budskaber. Det kræver stor indføling og forståelse for de svære vilkår, der hersker i denne hurtigt forandrede verden, siger Stine Bosse, der er bestyrelsesformand for den grønne tænketank.

- I de kommende år står vi i CONCITO overfor at skulle styrke vores klimaarbejde gennem øget inddragelse af medlemmerne og øget fokus på de internationale dimensioner i arbejdet med at reducere CO2-udledningen og tilpasse os til klimaforandringerne. Christian Peter Ibsen har stor erfaring indenfor klima- og energiområdet på lokalt, nationalt og internationalt niveau samt erfaring med at formidle de ofte vanskelige sammenhænge på klimaområdet til både politikere og den brede offentlighed, siger Stine Bosse.

Brænder for klimaet
Christian Peter Ibsen ser frem til at tage fat på opgaven.

- Jeg brænder for klimadagsordenen, og ser CONCITO som en central aktør i udviklingen af den danske klimaindsats. Både i forhold til at bidrage med ny international viden og politiske anbefalinger om effektive løsninger på klimaudfordringen, og som en formidler af danske klimaløsninger i andre lande. At løfte den klimapolitiske dagsorden i samarbejde med førende danske virksomheder, eksperter og civilsamfundsorganisationer er en opgave, jeg glæder mig utroligt meget til, siger Christian Peter Ibsen.

Christian Peter Ibsen er 43 år og uddannet cand.polit. med fokus på miljøøkonomi. Han kommer fra en stilling som Plan- og Klimachef i Fredensborg Kommune.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: