Greenpeace: Skidt dag for klima og miljø

NY REGERING – Hverken klima eller eller det danske miljø vil får det bedre med Lars Løkke Rasmussen i statsministerstolen, lyder det fra Greenpeace, der frygter for den grønne omstilling.

Lars Løkke i forgrunden for sin nye regering foran Amalienborg søndag formiddag. Foto: Screendump

- Det er tydeligt, at den nye regering ikke føler sig forpligtet overfor det nuværende klimaplan, der sikrer udfasning af kul i 2030, 100 procent vedvarende energi i el- og varmesektoren i 2035 og i hele energisektoren i 2050. Den nuværende regering vil bremse vores grønne omstilling, og det er noget rigtigt skidt.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Birgitte Lesanner, som er chef for Greenpeace i Danmark.

Hun frygter, det vil koste grønne jobs, og at det samtidig vil koste klimaet meget mere end det øgede danske udslip.

- Danmark har med sin nuværende klimaplan fungeret som en løftestang for klimapolitikker i alle verdens udviklede lande, og det er meget trist, at det nu kunne se ud, som om verden mister den, siger Birgitte Lesanner.

Landbrugspolitik vil øge forureningen
Miljøet kommer heller ikke til at få det bedre under den nye regering, forudser hun.

- Den nye regering lægger op til en landbrugspolitik, der kraftigt vil forøge udledningen af kvælstof og fosfor og forbruget af sprøjtegifte. Det vil skabe alvorlige forureningsproblemer i naturen og vandmiljøet. Desuden vil den også betyde øget skovrydning i Sydamerika – en del regnskov – med alt hvad det medfører i form af drivhusgasudslip, tab af biologisk mangfoldighed og fødevareusikkerhed for mennesker i Sydamerika, siger Birgitte Lesanner.

Greenpeace gør opmærmsom på, at Danmark er forpligtet til at bidrage til at genopbygge EU’s fiskebestande til bæredygtige niveauer med start 2015 og til at opfylde god miljøtilstand i Danske farvand senest 2020.

- Den forpligtelse kan Løkke-regeringen ikke løbe fra. Det er vigtigt at oprette nye havreservater og undgå destruktivt fiskeri og andre aktiviteter, der skader havmiljøet, siger Greenpeace-chefen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: