Gjerskov roser grønne visioner i EU-reform

LANDBRUG – Fødevareministeren roser de grønne visioner i EU-Kommissionens reformforlag til en ny landbrugspolitik. Hun vil  arbejde for, at de grønne ord bliver til virkelighed.

Mette Gjerskov vil arbejde for reformforslaget grønne linje.

Fødevareminister Mette Gjerskov roser de grønne visioner i EU-Kommissionens reformforlag til en ny landbrugspolitik. I forhandlingerne vil hun arbejde for, at de grønne ord bliver til virkelighed.

- Kommissionen viser med udspillet, at de også ønsker en grønnere landbrugspolitik og det er præcis det, som vi har fokus på i regeringsgrundlaget. Nu bliver det min fornemste opgave under de forestående forhandlinger at sikre, at de mange ord om en grønnere politik bliver til virkelighed og dermed kan være med til at sikre fremtidens landbrug , siger Mette Gjerskov.

Mindre støtte til danske bønder
Forslaget lægger også op til en reduktion af den direkte støtte i flere lande herunder Danmark, og det er ministeren knap så begejstret for.

- Dansk landbrug befinder sig i en krise, og jeg mener ikke det er rimeligt, at danske landmænds konkurrencesituation skal forværres i forhold til deres europæiske kollegaer. Vi må se på forhandlinger samlet, siger hun.

- Danmark er et af de lande, der modtager absolut mindst fra kassen med landdistriktsmidler, der kan bruges til miljø, natur, økologi og klima. Der mener jeg, at vi kunne trække nogle flere grønne penge hjem til dansk landbrug, og det vil jeg selvfølgelig tage med mig ind i forhandlingerne, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: