Gamle biler dumpes i Afrika

Miljøstyrelsen kontrollerede 70 affaldstransporter over de to dage, og der blev udskrevet bøder for 290.000 kr. Foto: Miljøstyrelsen

AFFALD – Mere end hver fjerde kontrol resulterede i en bøde, og i alt blev der udskrevet bøder for 290.000 kr, da Miljøstyrelsen tirsdag og onsdag kontrollerede affaldstransporter ved grænsen.

- Det er en affaldstransport – få den ind!

Den sætning hørte politiet mange gange fra Miljøstyrelsen, da de to myndigheder sammen med SKAT var på fælles kontrol ved den dansk-tyske grænse tirsdag og onsdag.

Politiet vinkede lastbiler ind til siden, når en af Miljøstyrelsens udsendte spottede en lastbil med affald.

70 affaldstransporter blev kontrolleret over de to dage, og der blev udskrevet bøder for 290.000 kr. Blandt andet en bøde på 47.000 kr. for en ulovlig transport af gamle biler på vej til Afrika. De fleste bøder var dog kun på 5.000-10.000 kr.

Bøde til hver fjerde
I alt blev der udskrevet 19 bøder svarende til bøde ved mere end hver fjerde kontrol. Det skete med blandede følelser, fortæller Maria Kops Lauesen, der er en af Miljøstyrelsens kontrollører.

- Vi er glade for at stoppe overtrædelser, men det er bestemt ikke, fordi vi elsker at udskrive bøder. Vi skal jo værne om miljøet, og så er det faktisk bedst, når folk har tingene i orden, siger Maria Kops Lauesen.

Hvis der ikke er styr på affaldet, kan det ende forkerte steder og blive brugt til forkerte ting, og det kan skade både miljøet og menneskers sundhed. For eksempel kan bilvrag i Afrika gøre stor skade på miljøet.

Miljøstyrelsen kontrollerer jævnligt affaldstransporter i Danmark.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: