Frugt og grønt er fyldt med giftrester

MAD – Europæisk frugt og grønt er fyldt med op mod 30 forskellige farlige hormonforstyrrende rester af sprøjtegifte. Det gælder både salat og tomater, men også agurker og æbler indeholder så store mængder, at der er risiko for sundhedsskadelige virkninger.

Europæisk frugt og grønt indeholder op mod 30 forskellige hormonforstyrrende rester af kemiske sprøjtegifte.

Europæisk frugt og grønt er fyldt med op mod 30 forskellige farlige hormonforstyrrende rester af sprøjtegifte.

Værst står det til med salat og tomater, men også agurker og æbler indeholder så store mængder, at der er risiko for sundhedsskadelige virkninger.

Det viser en analyse, der er foretaget af PAN Europe, baseret på data fra EFSA, der er Den Europæiske Fødevaresikkerheds-autoritet.

Det Økologiske Råd betegner resultaterne som ‘alarmerende’.

- Det er især den samlede cocktail-effekt, der bekymrer os, siger Lone Mikkelsen, der er kemikaliepolitisk medarbejder ved Det Økologiske Råd.

- De hormonforstyrrende stoffer kan give skadelige effekter ved meget lave doser, men vi kender ikke virkningerne af den samlede cocktail-effekt ved at indtage flere forskellige stoffer, forklarer hun.

Svært at ovebevise politikerne
Ifølge Lone Mikkelsen er der lavet mange undersøgelser, men der er ikke bestemte kriterier skrevet ind i lovgivningen.

- Det Økologiske Råd ønsker en skærpet lovgivning på området. Men foreløbig har det været svært at overbevise politikerne om, at de bør skride ind, siger hun.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: