føtex klar med ny genbrugspose til frugt og grønt

MILJØ – Regeringen vil forbyde de helt tynde og lette bæreposer i en kommende handlingsplan for plastik. Men allerede nu introducerer føtex en helt ny genbrugspose til frugt og grønt som alternativ til den traditionelle, tynde knitrepose uden hank.

føtex lancerer en helt ny genbrugspose til frugt og grønt. Det skal spare miljøet for 35 millioner lette plastikposer.

Det skal være slut med et årligt forbrug på 35 millioner små, tynde plastikposer i føtex, der nu introducerer en helt ny genbrugspose til frugt og grønt.

I stedet for de tynde poser, man som kunde kan putte sine tomater og pærer i, når man er i frugt- og grøntafdelingen, vil de nye genbrugsposer være kendetegnet ved en kvalitet, der gør, de kan bruges igen og igen. Og således medvirke til, at det årlige forbrug på 35 millioner lette poser kan nedbringes:

– Introduktionen af de nye genbrugsposer betyder, at vi kan nedbringe antallet af de lette knitreposer, der kun bruges en enkelt gang. I Salling Group arbejder vi på at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt, og netop de lette, tynde poser er et godt eksempel på plastik, vi skal minimere, siger Jonas Schrøder, der er ansvarlighedsdirektør i Salling Group, som føtex er en del af.

De nye genbrugsposer i føtex er lavet af økologisk bomuld og kan bruges igen og igen. Dermed kan man undgå at tage nye poser hver gang, man køber frugt og grønt.

føtex og Salling Group har lanceret en ambitiøs plastikstrategi. Og føtex er således også den første supermarkedskæde i Danmark, der stopper for salg af engangsservice i plastik, hvilket sker fra årsskiftet. Dermed spares miljøet for store mængder engangsplast.

Sætter et aftryk
I Dansk Erhverv roser man føtex-tiltaget, og miljøpolitisk chef, Jakob Lamm Zeuthen, mener netop, at den nye genbrugspose kan være et vigtigt og rigtigt skridt i en nødvendig kultur- og adfærdsændring.

– Der er ingen tvivl om, at engangsplastik kan være en trussel imod naturen og ressourcerne. Vi skal sætte ind, og det kræver, at både virksomheder og kunder bevæger sig væk fra en brug-og-smid-væk-kultur og i stedet bidrager til at få skabt respekt omkring ressourcerne. Med føtex’ genbrugspose kan man netop skubbe det i en positiv retning og undgå unødvendig plastik, som blot bruges en enkelt gang.

Ligesom produktion af plastik, har den nye genbrugspose af økologisk bomuld naturligvis også et miljømæssigt fodaftryk. Det er føtex bevidste om, understreger Salling-direktøren.

– Vi ved godt, at bomuld også sætter et aftryk, når det produceres. Men genbrugsposer kan være et godt alternativ til plastikposer, der smides ud umiddelbart efter brug, forklarer Jonas Schrøder.

De nye miljøvenlige genbrugsposer til frugt og grønt lander i føtex-butikker i det nye år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: