Finsk firma først med svanemærkede engangsbægre

EMBALLAGE – Det er nu blevet muligt at servere kaffe og te i svanemærkede engangsbægre. Den finske virksomhed Huhtamaki har netop fået svanemærket bægre i to forskellige størrelser, der lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav.

Først nu kan man købe de første svanemærkede engangsbægre til kaffe mv.

Mange caféer, kiosker, konferencesteder og catering-firmaer har længe budt på en kop bæredygtig kaffe. Nu får de mulighed for at gå skridtet videre og servere kaffen i et svanemærket bæger.

Den finske virksomhed Huhtamaki, som leverer produkter til flere store leverandører i Danmark, har netop fået certificeret to forskellige størrelser af deres kaffebægre med Svanemærket.

Dermed går der forhåbentlig ikke længe, før danskerne får mulighed for at drikke en kop kaffe i selskab med Svanen, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

- Det her er en glædelig og længe ventet nyhed. Vi oplever i øjeblikket stor interesse for miljømærkede engangsartikler til fødevarer – og det bliver spændende at se, hvem der bliver de første til at tilbyde danskerne kaffe i svanemærkede bægre, siger han.

Verdens førende producent
Også Huhtamaki, som er verdens førende producent af fødevareemballage, oplever en øget efterspørgsel på miljøvenlige produkter.

- Bæredygtig udvikling spiller en vigtig rolle i vores virksomhed. Svanemærket er et velkendt og velrenommeret miljømærke, som viser, at vores arbejde med bæredygtig udvikling fungerer i praksis. Og som vores kunder vil tage positivt imod, forklarer Peter Kinnunen, der er salgsdirektør i Huhtamäki.

Med Svanemærket har Huhtamäki nu dokumentation på, at deres engangsbægre er et bedre valg for både miljø og sundhed end alle andre engangsbægre, man kan købe.

Svanemærket kræver nemlig, at en høj andel af råvarerne er fornybare, at de er fremstillet energieffektivt, og at bægrene kan komposteres eller recirkuleres. Derudover må de svanemærkede kaffebægre ikke indeholde recirkulerede materialer, det vil sige genbrugspapir, som kan indeholde kemikalierester. De må heller ikke være tilsat problematiske og skadelige kemikalier som  fluorstoffer og ftalater.

Svanemærkede kaffebægre fra Huhtamäki

  • Primært beregnet til varme drikke såsom kaffe og te serveret på farten
  • Findes i to størrelser: 250 ml og 300 ml
  • Kan bestilles med tilpasset tryk – sortimentet kan desuden udvides efter behov og interesser
  • Er designet til brug af caféer, restauranter og andre catering-virksomheder
  • Svanemærkets logo er både på selve bægrene og på emballagen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: