Få 1.500 kroner for din gamle skrotbil

SKROTBILER: Mange efterlader deres gamle biler i naturen eller i vejkanten. Men nu kan man få en kontant præmie på 1.500 kroner, når man afleverer den hos en autoriseret ophugger.

Over 2.000 skrotbiler efterlades i naturen eller i en tilfældig vejkant. En ny skrotningsordning skal sætte en stopper for det. Foto: Colourbox

Forleden kunne man aflevere sin gamle skrotbil på Rådhuspladsen i København og få en kontant præmie på 1.500 kroner af miljøminister Kirsten Brosbøl, der selv tog imod de første. Også i Aarhus og Odense var der mulighed for at aflevere udtjente køretøjer.

Hvert år bliver over 2.000 biler efterladt i naturen eller andre steder, og et ukendt antal biler bliver afleveret til autoophuggere, der ikke er godkendte.

Med en ny kampagne vil miljøminister Kirsten Brosbøl sætte en stopper for det og gøre opmærksom på, at der er 1.500 kroner at hente for dem, der skiller sig korrekt af med deres udtjente bil ved at aflevere den til en miljøgodkendt autoophugger.

- Over 2.000 biler bliver hvert år efterladt i naturen eller i vejkanten, og et ukendt antal bliver afleveret til uautoriserede ophuggere. Det skal vi have sat en stopper for, for det er skidt for miljøet. Vi har en god ordning, hvor bilejere kan aflevere udtjente køretøjer på en miljømæssig forsvarlig måde og gå derfra med 1.500 kroner i hånden, og det skal vi have gjort bilejerne opmærksom på, siger Kirsten Brosbøl.

Mere brugervenlig ordning
Sammen med regeringen har miljøministeren også taget initiativ til at forbedre skrotningsordningen over de næste to år, så ordningen fremover bliver mere synlig og brugervenlig.

- Skrotningsordningen får nu en overhaling, så den bliver mere brugervenlig. Ordningen er i gang med at blive digitaliseret, så det fremover bliver lettere, at finde en lovlig ophuggere og komme af med sin gamle bil. Samtidig vil danskerne få mulighed for hurtigere at få udbetalt deres skrotningspræmie med den nye ordning, siger Kirsten Brosbøl.

Der vil stå en autoriseret autoophugger på Rådhuspladsen og tage imod og håndtere de biler, der vil blive indleveret til skrot på dagen. Også i Odense og Aarhus kan bilejere aflevere deres udtjente biler på centrale pladser.

Fakta om skrotbiler

  • Tal fra Miljøordning for bilers årsregnskab viser, at der i 2014 blev indleveret 2.235 henstillede biler fra politi og kommuner mod 2.235 biler i 2013.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: