EU’s landmænd får fire milliarder i krisehjælp

LANDBRUG – EU forbereder en krisepakke på næsen fire milliarder kroner til Europas landmænd. 83 millioner kroner skal ifølge planen fordeles blandt danske landmænd.

Europas landmænd kan se frem til næsten fire milliarder kroner i ekstraordinær krisehjælp. Foto: Colourbox

EU er på vej med en samlet ekstraordinær krisestøtte på næsten fire milliarder kroner, der skal skal fordeles blandt Europas landmænd. Danske landmænd har udsigt til at få 83 millioner kroner, lyder udspillet fra EU-Kommissionen tirsdag ifølge nyhedsbureauerne.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) vil nu tale med landbruget om, hvordan pengene anvendes bedst.

- Der er meget stor fleksibilitet i, hvordan vi kan anvende pengene. Det er vigtigt for os, at der bliver gjort noget for hele sektoren, siger Eva Kjer Hansen.

Pengene rækker ikke langt
Hun siger dog samtidig, at den samlede støttepakke fra EU ikke virker særlig stor, når pengene, der blandt andet er udløst af en voldsom krise blandt EU’s mælkebønder, skal fordeles ud på 28 medlemslande.

- Det rækker ikke særlig langt, når man tænker på, at vi har landmænd, der står med gæld for både 50 og 100 millioner kroner. Det viser bare, hvor vanskeligt det er at gøre noget, der for alvor rykker i denne krisesituation for landmændene, siger hun ifølge Ritzau.

Tyske landmænd står til at modtage den største støtte på 69,2 millioner euro (ca. 520 millioner kroner), mens der er 62,9 millioner euro (ca. 470 millioner kroner) på vej til de franske landmænd.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har kaldt støttepakken på 500 millioner euro for en »solidaritetspakke til landmændene«.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: