Esben Lundes ministertaburet vakler

FISKERI – Miljø- og Fødevareministeren skal komme med en rigtig god forklaring, hvis han vil overbevise sine politiker-kolleger om, at han ikke har løjet over for dem.

Esben Lunde Larsen skal i dag på et samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg forklare, hvorfor han taler usandt og har tilbageholdt vigtige oplysninger i sagen om kvotekongerne. Foto: Claus Bjørn

Ministertaburetten vakler under miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som i dag er hasteindkaldt til et samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Et flertal uden om regeringen vil spørger ham, hvorfor han taler usandt og tilbageholder vigtige informationer om, hvordan man kan sætte effektivt ind over for de såkaldte kvotekonger. De helst store erhvervsfiskere, som opkøber fiskekvoter for at kunne fiske mere.

Politikerne mener, ministeren har tilbageholdt blandt andet et idékatalog med 16 gode forslag til, hvordan man kan gøre noget ved problemet. Men minister nægter over for DR, at kende noget til det omfattende katalog, som er udarbejdet i hans eget ministerium.

Esben Lunde Larsen forklarede i går, at han ikke genkender det billede, partierne tegner af ham.

Taler du usandt?
Adspurgt, om han har talt usandt i Folketingets svarede han:

- Jeg kan bestemt ikke genkende det billede, der bliver tegnet. Jeg har ikke noget ønske om at tilbageholde nogen information, og som sagt er jeg mig bekendt ikke blevet forelagt idekataloget for 2015, lød det til DR.

Du siger, at du dig bekendt ikke er blevet forelagt det her idékatalog. Men kan du helt afvise, at du er blevet forelagt det?, spurgte journalisten.

- Det tager vi i et samråd, hvor jeg naturligvis gør grundigt rede for sammenhængen i det her, svarede Esben Lunde Larsen.

Esben Lunde Larsen blev udnævnt til miljø- og fødevareminister i Lars Løkke Rasmussens V-regering mandag den 29. februar 2016. Han afløste Eva Kjer Hansen på posten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: