Esben Lunde er regeringens mest upopulære minister

MILJØ – Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen får dumpekarakter af vælgerne og indtager pladsen som regeringens mest upopulære minister.

Vælgerne har dumpet Esben Lunde Larsen i en ny måling.

Trods en ihærdig indsats fra Miljø- og Fødevareministeriets presseafdeling med næsten daglige pressemeddelelser og rosende omtale af ministerens indsats må Esben Lunde Larsen se i øjnene, at der er langt mellem de vælgere, der respekterer ham og synes, han gør en god indsats.

En ny rundspørge giver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) en klar bundplacering som regeringens mindst respekterede minister.

Med en karakter på 2,9 ligger Esben Lunde Larsen helt i bund i en rundspørge blandt 1087 repræsentativt forespurgte danskere. Kun ældreminister Thyra Frank (LA) er lige så lidt respekteret som Lunde Larsen.

Det afslører Analyse Danmark, som har gennemført en popularitetsanalyse af regeringens ministre for Avisen.dk.

Evnen til at forvalte sit embede
I den har danskerne bedømt hver enkelt minister på 7-trinsskalaen for hans eller hendes evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig minister og politiker.

Sammen med miljø- og fødevareministeren på bundplaceringen finder man ældreminister Thyra Frank (LA), som ligeledes får karakteren 2,9.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ligger på en syvendeplads med karakteren 3,8. Justitsminister Søren Pape (K) topper på ranglisten med 4,4 i snit.

Trods Esben Lunde Larsens upopularitet er der ingen synlige tegn på en ny ministerrokade.

Esben Lunde Larsen, der er teolog og landmandssøn, overtog posten som miljø- og fødevareminister efter partifællen Eva Kjer Hansen, som blev tvunget til at forlade posten i forbindelse med regeringens landbrugspakke, der byggede på tal, beregninger og forudsætninger, som forskere og andre fagfolk fandt utroværdige.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: