Er sparepærer farlige?

Miljøstyrelsen vil gerne i kontakt med folk, der har en sparepære, der lugter.

SPAREPÆRER- Miljøstyrelsen vil undersøge om lugt fra sparepærer kan betyde en risiko for sundheden.

Lugter din sparepære fælt? Og har du tænkt på, om den lugten kan skade din sundhed?

Det vil Miljøstyrelsen undersøge i et nyt projekt. Styrelsen vil derfor gerne i kontakt med forbrugere, der har en sparepære, der lugter.

- Vi har brug for forbrugernes hjælp, for at kunne komme videre i undersøgelsen af, om lugten fra pærerne er farlig for sundheden. Vi skal have fat på nogle pærer, som lugter. Og det håber vi, at forbrugerne vil hjælpe os med at skaffe, ved at sende deres pære ind til os, hvis den lugter rigtig grimt, siger Dorte Lerche fra Miljøstyrelsen.

Er de farlige?
Miljøstyrelsen bliver nogle gange kontaktet af forbrugere, der oplever, at tændte sparepærer lugter. Samtidig er der også danske og internationale debatsider på nettet, der diskuterer, om lugten fra pærerne kan være farlig. Derfor sætter Miljøstyrelsen nu pærerne under lup for at undersøge, om de kan være skadelige.

Langt fra alle pærer lugter, og Miljøstyrelsen er kun interesseret i de pærer, der gør. Der er ikke kendskab til noget mønster i, hvilke typer af sparepærer, der lugter, og det skal undersøgelsen blandt andet også give svar på.

Undersøgelsen udspringer af de seks forbrugerprojekter Miljøministeriet satte i gang i marts 2014, der blandt andet skal undersøge skadelig kemi i autostole, legetøj og tøj til børn. Det sker som er et led i regeringens samlede kemikalieindsats, hvor der i alt er afsat 185 mio. kr. over de næste fire år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: