Enhedslisten: Sort vækstplan

VÆKSTPAKKE – Mere forurening, større ressourceforbrug og mere CO2 udslip bliver konsekvensen af regeringens nye vækstplan. Det siger Enhedslisten, der ikke er med forliget, der skal skabe ny vækst og få os til at bruge flere penge.

Regeringens vækstpakke glemmer de grønne løsninger, mener Enhedslisten. (Foto: Colourbox)

- Regeringen har med sin aftale med de højreorienterede partier om en såkaldt ”vækstpakke” forsømt en oplagt mulighed for at sætte fokus på innovation og grøn omstilling. Det siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten.

- Hvis regeringen havde målrettet de milliarder, man afsætter til en BoligJob plan, kunne man have opnået en markant større beskæftigelseseffekt, sat gang i en grøn omstilling af den danske byggebranche og reduceret forurening og ressourceforbrug. Dette ville også have gjort det muligt at målrette en del af pengene mod lejerne i det private udlejningsbyggeri, så der var kommer mere social balance i planen, lyder hans kritik.

Affald og ressourcer
- Lavere afgifter på emballage står i direkte modstrid med regeringens ønske om at reducere affaldet og ressourceproblemet og betyder, at regeringens planer om en ambitiøs ressourcestrategi kommer under massivt pres. Også fremrykningen af afgiftslettelser på energi for industrien vil øge miljøbelastningen og øger kravene til den plan for reduktion af CO2 udslippet, som regeringen har lovet at fremlægge i løbet af foråret, siger Per Clausen.

- Man kunne have fået langt flere arbejdspladser for pengene, hvis man var gået efter grønne i stedet for sorte løsninger. Desværre valgte regeringen igen de borgerlige løsninger i stedet for at satse på solidariske og grønne løsninger, beklager Per Clausen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: