Energi Midt: Solceller er en god forretning

ENERGI – Skive Kommune har succes med sin ambitiøse satsning på solceller. Det sker i et tæt samarbejde med Energi Midt, som i forvejen var en af landets største aktører, når det gælder installation af solceller.

Læs mere om: Solceller

Skivehus Skole har 1700 kvm. solceller på taget. Det var Skandinaviens største solcelleanlæg, da det blev installeret i sommeren 2011.

Energiselskabet har gjort mange vigtige nye erfaringer i Skive, som nu kan komme husejerne til gavn, og det er der god brug for, vurderer projektleder i Energi Midt, Carl Stephansen.

- Skive Kommune er meget risikovillig og interesseret i at prøve nyt, og det er en gave for os. De erfaringer, vi gør i Skive, kan vi tage med ud på det private marked, siger han.

Et godt eksempel på den type erfaringer er hentet i børnehaven Rosenbakken, hvor solceller indgår i institutionens energianlæg i samspil med varmepumpe, fjernvarme, og solvarme.

Rosenbakken kan blive et mønstereksempel på klimavenlig energiforsyning til for eksempel luksussommerhuse, og interessen for den slags er stor i øjeblikket.

En god forretning
- Prisfaldet på solceller har fået efterspørgslen til at eksplodere. Solceller blevet interessante for andre end de mest fodformede og hønsestrikkede. Det er blevet en god forretning nu, fastslår Carl Stephansen.

Et villaanlæg kan i øjeblikket tjene sig ind på 12-14 år. Når man tager i betragtning, at det holder i 25 år, er der tale om en udmærket investering.

- Det marked vil kun gå fremad, og der for ser vi solceller og vedvarende energi som et meget betydende forretningsområde fremadrettet, fastslår Carl Stephansen fra Energi Midt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: