EL: Eva Kjer sætter 25 års miljøarbejde over styr

LANDBRUG – Eva Kjer Hansens politik på landbrugsområdet er kortsigtet og helt utrolig dum, mener Enhedslistens Maria Reumert Gjerding.

Maria Reumert Gjerding er utilfreds med Eva Kjer Hansens lempelser. Venstre er godt på vej til at sætte 25 års miljøarbejde over styr, mener hun.

Der blæser milde vinde for den del af landbruget, som gerne vil give mere gødning på markerne og gøre sig fri af snærende miljøkrav. Eva Kjer Hansen har som ny miljø- og fødevareminister allerede afskaffet randzonerne og sløjfet kravet om efterafgrøder på 60.000 hektar.

Men nu er det nok, mener Enhedslistens nyvalgte miljø- og klimaordfører, Maria Reumert Gjerding. Hun havde onsdag kaldt Eva Kjer Hansen i samråd.

Hun havde bedt ministeren forklare, hvordan hun vil kompensere vores natur og vandmiljø, når hun ophæver kravet om randzoner og giver landmændene lov til at hælde mere gødning på markerne.

- Det havde hun desværre ingen anelse om. Under samrådet blev det tydeligt, at hun ikke engang vidste, hvilken effekt det ville have på natur og miljø, at hun nu lemper på beskyttelsen, siger Maria Reumert Gjerding.

Kortsigtet politik
Hun mener, at de lempelser og den politik, regeringen fører på landbrugsområdet, er »kortsigtet og helt utrolig dumt«.

- Man risikerer at sætte 25 års arbejde for et bedre vandmiljø over styr for at give landmændene marginalt bedre vilkår. Det vil betyde, at vores natur, det klare, rene vand ved vores kyster og vores drikkevand skal holde for, fordi visse landmænd gerne vil høste lidt mere korn og tjene en smule ekstra penge, siger Maria Reumert Gjerding.

Onsdagens samråd var det første med Eva Kjer Hansen. Men det bliver ikke det sidste, lover Enhedslistens ordfører på facebook.

- Det var desværre meget tydeligt, at Eva Kjer har brug for konstant at blive mindet om, at hun også er naturens og miljøets minister. Og at det aldrig vil løse landbrugets problemer at ødelægge vores naturgrundlag, skriver Maria Reumert Gjerding.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: