Eva Kjer har vildledt Folketinget

KOMMENTAR – Eva Kjer ville ikke indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i miljøregnskabet bag landbrugspakken, skriver Enhedslistens Maria Reumert Gjerding.

Af Maria Reumert Gjerding, klima-, natur- og miljøordfører for Enhedslisten

Enhedslisten, resten af oppositionen og Konservative har tirsdag udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen oven på ‪#‎gyllegate‬. Det er den eneste rimelige konklusion på et forløb, hvor regeringen groft har vildledt Folketinget.

Under dagens tre timer lange samråd havde Eva Kjer Hansen alle muligheder for at indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i miljøregnskabet bag landbrugspakken. Det ville hun ikke.

Adskillige forskere har klart sagt, at regnemetoderne bag pakken ikke holder. At der er tale om yderst kreativ bogføring med det formål at støtte en lille gruppe landmænds økonomiske interesser på bekostning af miljøet.

Forskerne har også klart sagt, at landbrugspakken ikke, som ministeren har påstået, vil sikre et grønt plus for miljøet. Tværtimod. Landbrugspakken er enormt miljøskadelig og vil medføre betydelig merforurening. Det er i virkeligheden det værste i den her sag: Med landbrugspakken risikerer vi uoprettelig skade på vores natur og vores vandmiljø i mange år frem.

K Vil stemme for
Desværre vil Konservative stadig stemme den katastrofale landbrugspakke igennem. Det er ganske enkelt uforståeligt. I Enhedslistens er vi ikke færdige med at kæmpe, før vi har gjort alt, hvad vi kan, for at stoppe den. Jeg håber, I vil hjælpe ved at blive ved med at sætte fokus på konsekvenserne for vores natur og miljø – også når kameraerne på Christiansborg er pakket ned.

Og tak til Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Radikale Venstre og Alternativet for godt og vigtigt samarbejde. Det skal vi holde fast i nu.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: