Dyrenes dag i Økologiens Have

HAVEN – Det er dyrenes dag i Økologiens Have, som skærtorsdag åbnede for første gang efter en lang og kold vinter. Haveejerne må tøjle deres utålmodighed lidt endnu, indtil det bliver lunere i vejret.

Maltilde Nors (tv) og Nanna Daugaard beundrer de to nyfødte lam og deres mor i Økologiens Have.

Alle dyr lige fra kaniner og æsler til får og ponyer har fået et sundhedstjek af dyrlæge Lene Mouritsen fra Odder Dyreklinik, fårene er blevet klippet, og havens æsler og ponyer har fået beskåret hove.

Forleden blev den lille fårebesætning udvidet med to små lam, som kom til verden natten til lørdag. De har de begge godt, og det samme har moderen, lyder meldingen fra havens frivillige dyrepassere.

Claus Pedersen opfordrer haveejerne til at tøjle deres tålmodighed lidt endnu.

Vent med havearbejdet
I går kunne gæsterne høre jordbrugsteknolog Claus Pedersen fortælle, hvordan man gør sin have forårsklar, mens har travede igennem sneen, som dækkede både bede og græsplæne.

- Hav tålmodighed, hold jer væk fra græsplænen, indtil vejret er blevet lidt bedre. Man kan omstikke komposten og eventuelt fjerne overvintret ukrudt. Men ellers gælder det om at vente til jorden bliver frostfri, lun og bekvem, før man tager fat på forårsarbejdet i haven, lød rådet fra Claus Pedersen, der til daglig arbejder i Horsens Kommune, hvor han er ansvarlig for grøn drift.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: