DTU: Vi aner intet om MRSA i mink

Der er konstateret svine-MRSA i minkbesætninger, men hvor mange besætninger, der er inficerede, vides ikke. Foto: Net for Animal Freedom via Flickr

MRSA – Der er konstateret resistente MRSAbakterier i mink herhjemme, men ingen kender omfanget. DTU vil gerne kortlægge udbredelsen, men Dansk Pelsdyravlerforening afviser at betale en del af regningen.

- Vi ved, at der findes MRSA i mink, men vi aner ikke en bjælde om omfanget. Det ville vi – gerne have undersøgt.

Sådan siger specialkonsulent og dyrlæge ved DTU Veterinærinstituttet Mariann Chriél, der sidste år søgte midler til et studie af forekomsten af den resistente bakterie MRSA CC398, kaldet svine-MRSA, i mink. Det skriver Ingeniøren.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen sagde ja til at bevillige halvdelen, men Dansk Pelsdyravlerforening, også kendt som Kopenhagen Fur, sagde nej til at betale den anden halvdel, og det undrer Mariann Chriél:

- Vi kan søge midler andre steder, men branchen selv burde havde en åbenlys interesse i at undersøge det her, siger hun.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Kopenhagen Fur i oktober sidste år er pelsdyravlererhvervet yderst interesseret i et samle viden om resistente bakterier.

‘Kopenhagen Fur vil i samarbejde med DTU og danske minkavlere iværksætte en systematisk overvågning af forekomsten af resistens i de danske minkfarme- inklusive MRSA,’ hed det blandt andet. Alligevel ville Kopenhagen Fur ikke bevillige den 1,5 mio. kroner, som et halvt p.hd.- studie af den slags koster ifølge et slag på tasken fra Mariann Chriél.

Hos Kopenhagen Fur husker kommunikationschef Sander Jacobsen, at bevillingen til ph.d.-studiet var oppe at vende. Han kalder afslaget en prioriteringssag.

- Det har indgået i en større prioritering af vores forskningsmidler, hvor vi har valgt at prioritere andre ting,« siger han til Ingeniøren.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: