Dræbersnegle dræber dræbersnegle

I HAVEN – Det er højsæson for dræbersnegle. Se en video og få gode råd til, hvordan du slipper af med den ibiriske skovsnegl, før den trækker sine slimede spor på salatbladene.

Dræbersneglene kan godt lide dejlige, sprøde salatblade.

Af Glen Michaelsen, Chief Operating Officer, AW Media

De danske haver bliver i disse måneder invaderet af den iberiske skovsnegl – bedre kendt som dræbersneglen. De ubudne gæster skaber ikke ligefrem glæde i de danske haver, da dræbersneglene har smag for havens flotte blomster.

Derfor har der længe været snak om, hvordan man på bedst mulig vis kan slippe af med dræbersneglene, hvis de har fundet vej ind i ens have.

Har dræbersneglene naturlige fjender?
Det høres ofte, at dræbersnegle ikke har nogen naturlige fjender, hvilket dog ikke er helt rigtigt. Der findes nemlig flere af naturens dyr, som har smag for dræbersnegle. Her finder vi eksempelvis pindsvin, ænder, padder og solsorte.

Det er bare ikke altid, førnævnte fjender er nok til at holde bestanden af dræbersnegle nede. Derfor har man i lang tid forsøgt at tænke kreativt, og man har i Asien fremavlet en særlig race af ænder, som er særligt effektive til at få nedbragt bestanden af dræbersnegle. Denne race hedder ‘Indisk løbeand’ (Indian Runner Duck).

Video med fem konkrete og effektive råd
Herunder har vi en video, hvor vi viser fem konkrete og effektive måder at slippe af med dræbersneglene på. Det er nemlig vigtigt, at dette sker på en måde, der er god for miljøet, human over for sneglene og som virker.

Derfor har Junkbusters, der formidler omkring miljørigtige løsninger, lavet en video, hvor de viser fem gode tips til at komme de små slimede skabninger til livs:

Den (måske) mest effektive metode
Metode nummer to fra videoen er nok den mest effektive – og med garanti den mest finurlige af de fem. Her benytter man nemlig et sneglemiddel kombineret med dræbersneglenes kannibalske side.

Midlet (og metoden) er relativt banebrydende inden for sneglebekæmpelse. Det er nemlig uhyre effektivt samtidig med, at det er biologisk og ikke skader andre dyr end dræbersneglene.

Tre ekstra tips til husejeren
Herunder har vi lige samlet tre små ekstra tips, som kan hjælpe dig med at holde en pæn og sneglefri have.

1. Hold øje med æggene
Dræbersnegle lægger gerne 20-40 æg ad gangen. Du skal derfor passe på, at du ikke ved et uheld får bragt en serie dræbersnegle med hjem i din have. Er du eksempelvis ude for at købe nye planter til haven, skal du holde øje med, at der ikke ligger dræbersnegle-æg i disse planter.

Æggene er ofte at finde på skyggefyldte og fugtige steder, så her kan du også lede i din egen have. Æggene er lette at kende. De er hvide, har en diameter på 3-4 mm og ligger oftest i små klynger.

Finder du nogle æg, destrueres de ved at hælde kogende vand over.

2. Drop salten
Man har flere steder kunne læse, at man kan hælde salt over dræbersnegle for at slå dem ihjel. Det må du dog aldrig gøre, da sneglene vil dø langsomt og smertefuldt. Hvis du har indsamlet dræbersnegle, skal du enten klippe dem over (lige bag hovedet) eller overhælde dem med kogene vand – som videoguiden også fortæller.

3. Lok dræbersneglene frem
Hvis du har svært ved at finde ud af, hvor henne dræbersneglene gemmer sig, kan du lokke dem frem med en simpel metode.

Du lægger ganske enkelte en gammel bilmåtte eller en gammel tæpperest ud i din have. Under denne vil der være skygge og fugtigt, hvilket sneglene elsker. Lad det ligge i et døgns tid, så der kan være spækket med dræbersnegle herunder, som du så kan indsamle og få has på.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: