DN: Uforståeligt at regeringen opgiver økologi-mål

ØKOLOGI – Både natur og landbrug bliver tabere, når regeringen opgiver mål om at fordoble det økologiske areal i 2020, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Eva Kjer Hansen mener, det er urealistisk at fordoble det økologiske areal i 2020. Det er helt uforståeligt, siger Danmarks Naturfredningsforening. Foto: Ulla Skovsbøl

Det er fuldstændig uforståeligt, at regeringen nu vælger at opgive målsætningen fra 2009 om at fordoble det økologiske areal i 2020, mener Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er et klart signal om, at man ikke ønsker den økologiske vej, selvom det både giver en renere natur og bedre tal på bundlinjen for de landmænd, der vælger at dyrke deres produkter uden gift. Det er en lose-lose situation, og det er helt uforståeligt, at regeringen gør det her, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

En voksende trend
Det er ikke kun i Danmark, forbrugerne foretrækker frugt, grønsager og andre produkter, der er dyrket uden brug af sprøjtegift. Økologien er en voksende trend i hele den vestlige verden, og Danmark er et af de førende lande.

På globalt plan steg efterspørgslen efter økologiske varer med 12 procent fra 2012 til 2013. Dermed er det globale marked for økologi nu på 470 milliarder kroner.

- Danmark har på grund af 25 års målrettet politisk indsats lagt sig forrest i feltet, når det gælder økologi. Det er simpelthen uforståeligt, at man nu vælger at kaste målene over bord og gamble med en indsats, som har potentialet til at blive en kæmpe vindersag for både landbrug og natur, siger Ella Maria bisschop-Larsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: