DN: Dyrt at udsætte kvælstofkrav

Danmarks Naturfredningsforening er helt enig med de miljøøkonomiske vismænd, som i en ny rapport stærkt kritiserer Danmarks slingrekurs, når det gælder opfyldelsen af vandplanerne.

Ella Maria Bisschop-Larsen og Danmarks Naturfredningsforening er helt på linie med de miljøøkonomiske vismænd, som i en ny rapport kritiserer de sidste ti års miljøpolitik.

- Det er en meget interessant rapport. Vismændene har helt ret i, at Danmark begår en stor fejl ved at udskyde kravet om at reducere landbrugets udledning af kvælstof.  Og det kan blive en meget dyr fejl, understreger Ella Maria Bischop-Larsen, som er præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge hende er det altid muligt at vende udviklingen, når man hele tiden handler for sent. Og det betyder, at omkostningerne stiger, jo længere tid der går.

Kommer til at koste dyrt

- Dermed er vismændene helt i tråd med Danmarks Naturfredningsforening. Vi har gentagne gange påpeget, at de slækkede målsætninger kommer til at koste dyrt for natur og milø og hele samfundet, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Selv om landbruget har modarbejdet vandmiljøplanenerne og gang på gang sat sig på bagbenene, håber Danmarks Naturfredningsforening på en ny konstruktiv dialog om nye tiltag.

- Det er først og fremmest politikerne, der har ansvaret. Når man fastsætter nogle mål, må man også sørge for at vælge den rigtige strategi for at få dem gennemført. Det hjælper ikke, at man blot giver op på halvvejen og i stedet slækker på målsætningen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: