Ditlev Engel stopper i Vestas

DITLEV ENGEL – Den danske vindmøllesgigant Vestas har fået ny topchef.  Efter otte år på posten har Ditlev Engel fået sparket og en stor pose penge i afskedsgave.

Ditlev Engel blev set som den frelsende engel for Vestas, da han trådte til for otte år siden.

Fyringen skete i går og blev offentliggjort samtidig med Vestas med spænding ventede kvartalsregnskab. Engel fik 100 millioner med sig som en plaster på såret, da han i går fik sin fyreseddel.

Da Ditlev Engel trådte til blev han ellers set som den frelsende engel, der kunne rette op på den kriseramte vindmøllekoncern, men de seneste fem år har været et sandt helvede, hvor aktionærerne har tabt gigantsummer.

For mindre end et år siden kunne man købe en Vestas-aktie for under 25 kroner, efter at kursen havde toppet i august 2008, før den globale finanskrise satte ind og fik alverdens aktiemarkeder til at kollapse.

Mange forudser, at Vestas står over for et nyt ordreboom på det amerikanske marked, og det har på det seneste skabt ny optimisme og har fået aktiekursen til at stige med raketfart, så den nu igen er på den rigtige side af 100.

Svensk afløser
Det bliver en svensker, der afløser Ditlev Engel. Anders Runevad hedder manden, der fremover skal stå i spidsen for den danske vindmøllekoncern. Runevad kommer fra det svenske teleselskab Ericsson, hvor han var medlem af det globale ledelsesteam. Hans ambition er at gøre Vestas lønsom og igen erobre pladsen som nummer et på det globale vindmarked.

Vestas mistede sidste år førerpladsen som verdens største vindmøllekoncern til den amerikanske rival, General Electric. Tyske Siemens har også erobret en stor del af verdensmarkedet og ligger nu som nummer tre lige i hælene på Vestas.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: