Det Alternative Miljøministerium på facebook

MILJØ – Mens Danmarks miljøminister har travlt med at promovere landbruget, har en journalist og en filminstruktør i fællesskab oprettet Det Alternative Miljøministerium som en åben facebook-gruppe. Gruppen har nu over 4.200 medlemmer, og nye kommer til hver uge.

Journalist Susse Rosenkrands Wassmann (tv) og filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup oprettede Det Alternative Miljøministerium i protest mod Venstre-regeringens nedlæggelse af Miljøministeriet.

En gruppe mennesker med filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup og journalist Susse Rosenkrands Wassmann, Aller Press, i spidsen, har oprettet Det Alternative Miljøministerium på facebook.

Det skete kort tid efter, at Venstre-regeringen kom til magten efter folketingsvalget i juni 2015 og med det samme nedlagde Miljøministeriet for at slå det sammen med Fødevareministerie og dermed afslutte den årtier lange kamp mellem landbrugs- og miljøinteresser.

Regeringens nedprioritering af Miljøministeriet og dens intentioner om at nulstille den grønne omstilling er stødt på modstand hos Det Alternative Miljøministerium, som er oprettet som en åben gruppe, der skal vogte over regeringens forslag og politiske initiativer inden for landbrug, miljø, dyrevelfærd og fødevarer.

- Vi vil synliggøre, at folket ønsker at værne om miljøet, skriver initiativtagerne, der vil »underkende ethvert nyt lovforslag, der er til skade for miljøet«.

Pas på Esben Lunde Larsen. Coverbilledet i Det Alternative Miljøministerium.

Alle kan være med
Gruppen deler nyhedsartikler, forskningsresultater, baggrund og dokumentation, som viser, at en bekymrende stor del af regeringens politik ikke holder, hvis den skulle igennem et grønt bæredygtighedsfilter.

Men det er ikke kun de grønne, som kan deltage i debatten. Også de mange, som sammen med med regeringen ønsker at deregulere og at sætte en stopper for »miljøtyranniet«,  får lov til at komme med indspark og argumentere for deres sag.

Man kan være med uanset politisk partifarve, men initiativtagerne opfordrer til, at det sker i Alternativets ånd, »hvor vi arbejder positivt, konstruktivt og humoristisk«.

Det Alternative Miljøministerium har netop rundet de første 4.200 medlemmer, og alene i sidste uge kom 63 nye til.

Formålet med Det Alternative Miljøministerium er:

  • At vogte over regeringens forslag vedrørende miljø, fødevarer, dyrevelfærd og landbrug.
  • At indsamle artikler, dokumentation og forskning, der viser, at regeringens politik ikke er bæredygtig, hvis det er tilfældet.
  • At protestere, for eksempel ved at oprette underskriftindsamlinger, lave happenings eller skrive til folketingsmedlemmer.
  • At tilvejebringe dokumenteret bedre og konstruktive løsningsforslag.
  • At støtte og samarbejde med Alternativets folketingsgruppe for sikre, at miljøet konstant vil være på dagsordenen.

Følg Det Alternative Miljøministerium på facebook

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: