Hver tredje spiser mindre kød end for to år siden

MAD – Hver tredje dansker spiser mindre kød end for to år siden, og flere har kødfrie dage hver uge. Kødet har fået en anden status i vores madlavning, siger en forsker til Berlingske.

Mange af os dropper kødet én eller flere gange om ugen, fordi vi gerne vil leve sundere. Foto: Gustav Bech

Der er ikke længere så meget kød at finde, når man åbner køleskabene hos danskerne. Hver tredje af os spiser nemlig mindre kød i dag end for to år siden, viser en ny måling foretaget af TNS Gallup for Berlingske.

Mange danskere vælger at tage hele dage uden overhovedet at spise kød. 42 procent af os har én eller flere kødfrie dage i løbet af ugen.

Kød har fået en anden status
- Det er et tegn på, at man ikke synes, kød er noget, som hører hver eneste dag til. Kød har ikke den samme status som tidligere, hvor det i alles opfattelse var den fineste spise. Jeg tror, at den udvikling er kommet for at blive. Forandringen har været i gang i mange år, og det er noget, som vil blive ved med at udvikle sig langsomt, siger Lotte Holm, sociolog med speciale i fødevarer ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Ifølge avisens måling er det næsten hver anden af dem, som spiser mindre kød, som begrunder det med sundhed. Også hensynet til klima og miljø, dyrevelfærd og ønsker om vægttab er blandt begrundelserne for at skære ned på kødforbruget.

I Gallup-undersøgelsen svarer ni procent, at de lever efter en helt kødfri diæt, og Dansk Vegetarforening oplever en markant stigende tilgang af nye medlemmer.

Link til artiklen i Berlingske

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: