Coop skifter til kødbakker med genbrugsplast

MAD – Kødbakkerne i Coop skal i fremtiden produceres af genanvendt plast, og allerede nu kan man finde dem i butikkerne. Med den omstilling bliver miljøet sparet for 900 tons ny plast.

Coop vil fremover bruge genanvendt plast og er i gang med at udskifte alle kødbakkerne.

Danmark skal være bedre til at genbruge plast, og derfor skifter Coop nu alle kødbakkerne ud med genanvendt plast. På årsbasis drejer det sig om mere end 40 millioner kødbakker, som tilsammen sparer miljøet for 900 tons ny plast.

De nye kødbakker er fuldstændigt lige så rene og praktiske, som de gamle bakker. Den eneste forskel er, at plasten har haft et tidligere liv som for eksempel vandflaske, fortæller CSR Direktør i Coop, Signe D. Frese.

»Som led i Coops emballagestrategi, hvor mere end 4000 emballager skal gøres mere bæredygtige, er turen nu kommet til kødbakkerne, der fremover skal produceres af genanvendt plast. På den måde kan vi næsten helt undgå at skulle bruge ny plast og dermed sparer vi på jordens ressourcer og skåner klimaet«, siger hun.

Fordel for miljøet
I Danmarks Naturfredningsforening er seniorrådgiver Sine Beuse Fauerby tilfreds med Coops omstilling.

»Det er til fordel for miljøet, når vi sparer på vores ressourcer. Derfor skal nye plast produkter i langt højere grad end i dag laves af genanvendt plast. Og derfor byder vi initiativer som dette varmt velkommen«, siger Sine Beuse Fauerby.

Coop vil – ud over at reducere mængden af plast – arbejde for at fremme genbrugsplast i al emballage. Sidste år omstillede Coop hele Änglamarks vask og rengøringsserie til genbrugsplast.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: