Danmark indgår grøn samarbejdsaftale med Sydkorea

Ny aftale om vand-, luft-, og affaldsteknologier skal styrke samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Miljøminister Ida Auken og Sydkoreas miljøminister, Yoo Young Sook har underskrevet samarbejdsaftale.

Ida Auken er i disse dage på rundrejse i Sydkorea og Kina for at fremme dansk miljøteknologi og skabe grønne arbejdspladser. Besøget i Sydkorea har helt konkret resulteret i en ny samarbejdsaftale.

- I Danmark har vi spidskompetencer inden for affaldsbehandling, renere luft i byerne og rensning af drikkevand og spildevand. Sydkorea har på få årtier udviklet sig til en af verdens mest dynamiske, innovative og globaliserede økonomier, hvor grøn vækst er højt på dagsordenen, siger miljøminister Ida Auken.

Den nuværende koreanske regering under præsident Lee Myung-Bak har sat grøn vækst højt på dagsordenen i Sydkorea. Således valgte regeringen som modsvar på finanskrisen at fokusere på grønne projekter, teknologier og løsninger.

Green New Deal

Derudover investeres der som led i regeringens Green New Deal 230 mia. kr. i grøn teknologi frem til 2012, og der oprettes i 2012 særlige investeringsfonde på 6,8 mia. kr. målrettet grøn teknologi og it.

Sydkoreas ambitiøse grønne vækstplan giver et utal af samarbejdsmuligheder mellem de to lande.

Danmark arbejder allerede tæt med Sydkorea under 3GF initiativet (global Green Growth Forum), hvor en række af lande forsøger at sætte grøn økonomi på dagsordenen. Den danske regering ønsker derfor at styrke samarbejdet og indsatsen for danske virksomheder inden for grøn teknologi i Sydkorea.

- Vi skal arbejde for, at danske virksomheder bringes i spil på det sydkoreanske hjemmemarked, for selv om sydkoreanerne er længere fremme på nogen områder, så har vi masser af miljøløsninger, som de kan få gavn af – og med samarbejdsaftalen er der et godt grundlag for, at vi kan få gang i flere konkrete projekter på miljøområdet med koreanerne, siger Ida Auken.

Ida Auken er netop rejst videre til Kina, hvor hun blandt andet skal mødes med den kinesiske vandressourceminister og miljøminister.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: