Danmark har fået flere ørne

Omkring 300 ørne opholder sig i Danmark. Det viser vinterens ørnetælling, gennemført af 570 fugletællere fra Dansk Ornitologisk Forening over hele landet.

Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) landsdækkende midvintertælling af ørne afslørede, at der i disse uger befinder sig mindst 290 havørne og 9 kongeørne i det danske landskab. Cirka 570 fugletællere har landet over været med til at skrive ørnene i mandtal. (Foto: Wikipedia)

Optællerne fangede mindst 290 havørne og 9 kongeørne i kikkerten. Resultatet er overraskende højt og ligger over det forventede, siger Lennart Pedersen.

- Vi havde forventet færre ørne, og at de havde været mere spredte i skove og ved små søer. Men kulden i slutningen af januar har i løbet af kort tid fået mange af de store rovfugle til at samle sig ved åbent vand, hvor mange gæs og ænder holder til, siger Lennart Pedersen, der leder Dansk Ornitologisk Forenings Projekt Ørn.

Otte kongeørne i Nordjylland

Der var længere mellem havørnene i Jylland, som til gengæld kunne byde på otte kongeørne i den nordøstlige del.

Havørnen genindvandrede som ynglefugl i 1996 efter næsten 100 års eksil fra Danmark – nu som fredet art. Siden har de danske havørne fået 287 flyvefærdige unger.

Kongeørnen begyndte at yngle i Danmark i 1999 og har siden fået 22 unger på vingerne herhjemme.

DOF inviterer alle til Ørnens Dag den 19. februar, hvor foreningen håber at kunne fremvise massevis af ørne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: