Danmark har excellente badestrande

De fleste strande og søer har badevandskvalitet af den højeste standard..

BADEVAND – EU-kommissionens årlige badevandsrapport er nu klar. Og igen i år er der fremgang at spore for danske badestrande og badesøer.

For fjerde år i træk bekræfter EU-kommissionen, at størstedelen af Danmarks strande og søer har badevandskvalitet af den højeste standard og derfor får karakteren ”excellent”.

Hvor ordninger som eksempelvis Friluftsrådets Blå Flag-ordning har fokus på flere forskellige ting som toiletter, P-pladser og badevand, så er EU’s fokus på vandkvalitet, bakterier og sundhed.

-Badevandskvaliteten i Danmark bliver bedre år for år. Det er virkelig godt nyt for naturen og alle os vandhunde. Vores rene strande, søer og kyster er et kæmpe aktiv, når vi skal sælge Danmark til udenlandske turister. Det skal vi huske hver gang, vi vil promovere dansk turisme i resten af verden, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Færre med dårlig karakter
Langt færre strande og søer får i år den lave karakter ”ringe”, og der er i forhold til sidste års resultater sket et fald fra 3,1 procent til 1,8 procent. I år får 77,2 procent af strande og badesøer den højeste karakter ”excellent”, og sammenlagt opfylder 97,2 procent af alle danske strande og søer EU’s krav til en tilfredsstillende badevandskvalitet.

Badevandskvaliteten bliver registreret i alle 28 EU-lande hvert år på baggrund af indrapporterede tal fra den foregående badesæson. EU’s kontrol er med til at sikre, at badevandskvaliteten i hele EU bliver bedre for hvert år, der går.

Rapporter fra 923 badestrande og 114 søer
-Flere og flere af de andre EU-lande har også fået fokus på, at det betyder noget, at badevandskvaliteten er i top, for ingen har lyst til at bade, hvis man risikerer at blive syg. Det ser ud til, at der sker fremgang over næsten hele linjen, og det betyder, at vi kan være mere trygge ved at tage udenlands, hvis ikke sommerferien skal tilbringes ved en af vores egne smukke strande eller søer, siger Kirsten Brosbøl.

I år er der fra Danmark indrapporteret tal fra i alt 923 badestrande og 114 søer – i alt 1037 badesteder. Det er et fald på 53 i forhold til året før, hvilket skyldes at registreringen ved flere strande er blevet nedlagt af kommunerne på grund af få badegæster.

EU’s officielle badesæson 2014 løber fra 1. juni til 1. september.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: