Danmark får stor international energi-messe

MESSE – Danmarks total-omstilling til vedvarende energi giver bonus i form af en ny, årlig tilbagevendende stormesse for Norden og resten af Europa. Messen finder sted fra 23. til 25. maj og skal øge det internationale samarbejde i energisektoren.

Stor international messe for vedvarende energi i Bella Center sidst i maj. (Foto: Energy Europe)

Med landets første stormesse for vedvarende energi, cleantech og intelligente energiløsninger henvendt til forbrugeren såvel som branchen falder der en vigtig brik på plads for Danmark som en førende nation for vedvarende energi.

Det fastslår såvel Dansk Industri som Vindmølleindustrien, der har store forventninger til resultatet af messen Energy Europe i Bella Center den 23. til 25. maj.

- Det er den rette messe til rette tid og på rette sted. Messen vil øge det internationale samarbejde i energisektoren, når det gælder både handel, udvikling og investering, siger DI-branchedirektør Hans Peter Slente om Energy Europe, der bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

Smart og klogt
Messen vil samle energibranchen fra ikke mindst Skandinavien og Østeuropa og skal ifølge arrangørerne give forbrugerne svar på, hvordan man indretter sin bolig, så komfort og intelligente energiløsninger går hånd i hånd.

Både Vindmølleindustrien DI finder det bemærkelsesværdigt, at Danmark først nu får en toneangivende messe for branchen såvel som forbrugeren.

Markedet vil boome
Forklaringen er, at Danmark ganske vist har været førende indenfor især vindkraft i årtier, men at det først er med regeringens ambitiøse 2020 og 2050-planer, at en total energiomstilling af det danske samfund er sat i værk. Nu strammes fokus politisk, og ambitionen med messe er at give indsigt i hele spektret af vedvarende energi, energibesparelse og effektivisering.

Klimakommissær åbner
Arrangørerne melder allerede nu om massiv opbakning til Energy Europa. Et trecifret antal virksomheder har meldt sig som udstillere, og ikke mindre end 40 nationale og europæiske organisationer støtter og deltager i messen.
Begivenhedens perspektiv understreges af, at klimakommissær Connie Hedegaard og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard uden at tøve har sagt ja til at åbne messen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: