Coop investerer i Økologisk Jordbrugsfond

ØKOLOGI – På blot fem dage har Coop-medlemmer investeret 81.855 kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Småsparere kan være med til at investere i grøn fremtid.

Danmarks Økologiske Jordbrugsfond samarbejder med Coop Crowdfunding. Foto: Colourbox

På blot fem dage har Coops medlemmer skudt 81.855 kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Det sker via Coop Crowdfunding og formålet er at opkøbe jord og landbrugsejendomme, som skal omlægges til økologisk produktion.

- For første gang er det lykkes at samle landbrugs-, natur- og forbrugerinteresse om et fælles formål. Den forrygende start er meget positiv og lover godt for fremtiden, siger projektleder Nicolai Jæpelt, Coop Crowdfunding.

Investeringerne sker i et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening, der har etableret fonden.

Småsparere kan være med
Det er efter opfordring fra lokale formænd for butikker i Coop og brugsforeningerne at samarbejdet med Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er kommet i stand. En af formændene er Bent R. Nielsen, Kvickly Stenløse.

- Det er da fantastisk at alle vi småsparere kan være med til at starte projekter op, der både er godt for klimaet, grundvandet, mindske brugen af pesticider samt skaffe os forbrugere flere sunde fødevarer, siger Bent R. Nielsen.

Foreløbig har Fonden samlet ca. 22 millioner kroner ind.

Med Coop Crowdfunding er det muligt at købe en slags »økologiske folkeaktier« ned til 250 kroner pr. styk for at bidrage til at sikre rene fødevarer, at bevare jordens frugtbarhed og grundvandet og at værne om biodiversiteten mv.

Alle Coops medlemmer kan købe en aktie på 1000 kr., 500 kr. eller 250 kr. For det får man et certifikat, der dokumenterer støtten. Investerer man 25.000 kr. eller derover, får man mulighed for at udøve indflydelse ved en årlig generalforsamling. Salget af aktier begyndte 18. december og kører videre til 31. januar 2018, så der er stadig mulighed for at være med.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: