Lasse Bolander genvalgt som formand for Coop

MAD – 49-årige Lasse Bolander fortsætter som formand for Coop i de næste tre år.

Lasse Bolander er 49 år og blev lørdag genvalgt som formand for Coop, der har næsten to millioner medlemmer.

På gårsdagens landsrådsmøde i Coop blev Lasse Bolander genvalgt som formand for Coop, der har 1,7 millioner medlemmer.

Han fik 62 af de 123 stemmer, Lars Fournais fik 39, Mikkel Irminger Sarbo fik 22 og Christian Christensen fik 0.

Lasse Bolander er 49 år gammel og har været formand for Coop siden 2008. Han er valgt til formand for de næste tre år.

Coop omsatte i 2017 for 44,8 milliarder kroner og omfatter blandt andet supermarkedskæderne, SuperBrugsen, Kvickly, Irma, Fakta og Dagli´Brugsen. Coop-koncernen har ifølge egne oplysninger en markedsandel på 38 procent af detailhandelsmarkedet i Danmark.

Det er Coops landsråd på 124 medlemmer, der som Coops øverste myndighed vælger formand og bestyrelse for Coop amba. Landsrådsmedlemmerne vælges af Coops lokale bestyrelser.

Til landsrådsmødet var der også valg til to af de ordinære bestyrelsesposter i Coop amba. Syv kandidater var opstillet til de to poster, og resultatet blev, at Nicolai Houe og Bjarne Dybdahl Andersen fik flest stemmer og dermed en bestyrelsespost i Coop amba. Desuden blev Birgitte Hesselbjerg genvalgt som medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

Økologi og kvalitet vandt
Valget er blevet betegnet som et »skæbnevalg«. De selvstændige brugsforeninger, som ejer 411 af Coops 1.167 butikker, er utilfredse med Coops økonomiske resultater og ville have Lasse Bolander udskiftet med Lars Fournais, som er formand for fodboldklubben AGF.

»Samtidig harcelerede de mod adm. direktør Peter Høgsted, som de mener fokuserer mere på økologi og madkvalitet end på kerneforretningen. Da Bolander i efteråret nægtede at fyre Høgsted, valgte de at gå efter formanden i stedet«, skriver Berlingske Business.

FAKTA om andelsvirksomheden Coop

  • Coop er en andelsvirksomhed med en foreningsbestyrelse bestående af ni valgte Coop-medlemmer og en enkelt medarbejderrepræsentant.
  • Coop ambas bestyrelse – foreningsbestyrelsen – beskæftiger sig både med forretning og forening og udpeger desuden professionelle bestyrelser for datterselskaberne, der udelukkende arbejder med den forretningsmæssige del.
  • Coops landsråd består af 100 repræsentanter fra de ti valgdistrikter i Danmark, to medlemmer valgt i Grønland, to medlemmer valgt på Færøerne, ti medarbejderrepræsentanter og bestyrelsens ti medlemmer.

Kilde: Coop

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: