CO2-udledning i nye parcelhuse kan halveres

BYGGERI – Udledning af CO2 kan halveres i forhold til et traditionelt typehus, viser resultater fra Realdania Byg.

Det er lykkedes at reducere udledningen af CO2 med ikke mindre end 45 procent i MiniCO2-typehuset. Foto: Jesper Ray

45 procent. Så meget er CO2-udledningen reduceret i Realdania Bygs nybyggede MiniCO2 Typehus i Nyborg, set i forhold til et traditionelt typehus. Huset, som kan ses i løbet af sommeren, er forsynet med en lang række CO2-reducerende tiltag.

Der er åbent alle søndage fra den 29. juni til og med den 31. august, kl. 13-15. Her er det også muligt at kigge indenfor i fem andre huse, som undersøger, hvordan Danmark kan spare CO2, når der bygges enfamiliehuse

Ét hus har vægge af skibscontainere og gulve af champagnepropper, et andet skal ikke vedligeholdes i 50 år, og et tredje roser dig, når brusebadet har været kort, så du ikke bruger for meget af din CO2-kvote.

I projektet MiniCO2 Husene i Nyborg giver fem eksperimenterende huse konkrete forslag og ideer til, hvordan der kan spares CO2 i hele parcelhusets levetid – fra det opføres, til det nedrives. Erfaringerne fra de fem huse er omsat til et optimalt CO2-reduceret typehus, MiniCO2 Typehuset, som er opført inden for en almindelig anlægsøkonomi.

- Vi er glade for med MiniCO2 Husene at kunne demonstrere, hvor meget man faktisk kan reducere CO2-udledningen fra et nyt typehus, uden at det koster ekstra. Vi håber, at både boligkøbere, husejere og branchefolk vil benytte sig af muligheden for at kigge forbi i løbet af de kommende måneder og se på de konkrete tiltag i MiniCO2 Husene, siger administrerende direktør i Realdania Byg, Peter Cederfeld.

Kom indenfor i MiniCO2 Husene i Nyborg i sommermånederne
• Tid: Alle søndage fra den 29. juni til og med den 31. august, fra kl. 13-15.
• Sted: Steensager 2-12, 5800 Nyborg

Kig forbi og kom indenfor i husene, der ligger kun to minutters kørsel fra motorvejen. En udendørs plancheudstilling med filmklip giver masser af informationer om de seks huse, og i august er det desuden muligt at komme på guidet gratis rundvisning. Se mere på www.realdaniabyg.dk/arrangementer

Alle er velkommen og deltagelse i alle aktiviteter, også rundvisninger, er gratis.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: